AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimlerinde Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimlerinde Hangi Bölümler Var? Sabancı Üniversitesi, yönetim bilimlerinde farklı bölümler sunmaktadır. İşletme bölümü, öğrencilere iş dünyasında liderlik ve yönetim becerileri kazandırmayı hedefler. Ekonomi bölümü, ekonomik sistemleri anlamak ve analiz etmek için gerekli bilgi ve becerileri sunar. Uluslararası İlişkiler bölümü, öğrencilere küresel politika ve diplomasi konularında uzmanlaşma fırsatı sunar. Endüstri Mühendisliği bölümü, iş süreçlerini optimize etmek ve verimliliği artırmak için mühendislik prensiplerini kullanır. Bilgi Sistemleri Yönetimi bölümü, teknoloji ve iş stratejilerini birleştirerek bilgi sistemlerini yönetmeyi öğretir. Sabancı Üniversitesi, öğrencilere çeşitli yönetim bilimleri bölümleri aracılığıyla kariyerlerinde başarı sağlama fırsatı sunar.
İçindekiler

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimlerinde Hangi Bölümler Var?​

Sabancı Üniversitesi’nde Yönetim Bilimleri alanında farklı bölümler bulunmaktadır. Bu bölümler şunlardır:
1. İşletme Bölümü: İşletme bölümü, öğrencilere işletmelerin yönetimi, pazarlama, finans, stratejik yönetim gibi konularda bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlar.
2. Ekonomi Bölümü: Ekonomi bölümü, öğrencilere mikroekonomi, makroekonomi, iktisat tarihi gibi ekonomi disiplininin temel konularını öğretir.
3. Endüstri Mühendisliği Bölümü: Endüstri mühendisliği bölümü, öğrencilere iş süreçleri, verimlilik, kalite yönetimi gibi konularda bilgi ve beceriler kazandırır.
4. Uluslararası İlişkiler Bölümü: Uluslararası ilişkiler bölümü, öğrencilere uluslararası politika, küresel güvenlik, uluslararası hukuk gibi konuları öğretir.
5. Psikoloji Bölümü: Psikoloji bölümü, öğrencilere insan davranışını anlama, psikolojik süreçleri inceleme ve psikolojik sağlık hizmetleri sunma konularında eğitim verir.
6. Hukuk Bölümü: Hukuk bölümü, öğrencilere hukukun temel prensiplerini, yasaları ve hukuki süreçleri öğretir.
7. Sanat ve Sosyal Bilimler Bölümü: Sanat ve sosyal bilimler bölümü, öğrencilere sanat tarihi, sosyoloji, felsefe gibi konuları öğretir.
8. Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümü: Bilgisayar bilimleri ve mühendisliği bölümü, öğrencilere bilgisayar programlama, veri yapıları, yapay zeka gibi konuları öğretir.
9. Matematik Bölümü: Matematik bölümü, öğrencilere matematiksel düşünme becerilerini geliştirme ve matematiksel problemleri çözme konularında eğitim verir.
10. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü: Moleküler biyoloji ve genetik bölümü, öğrencilere genetik, biyokimya, hücre biyolojisi gibi konuları öğretir.
11. Kimya Bölümü: Kimya bölümü, öğrencilere kimyanın temel prensiplerini, analitik kimya, organik kimya gibi konuları öğretir.
12. Fizik Bölümü: Fizik bölümü, öğrencilere temel fizik prensiplerini, kuantum fiziği, termodinamik gibi konuları öğretir.
13. Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü: Malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü, öğrencilere malzeme bilimi, nanoteknoloji, nanomalzemeler gibi konuları öğretir.
14. Enerji Teknolojileri ve Yönetimi Programı: Enerji teknolojileri ve yönetimi programı, öğrencilere enerji sektörü, enerji politikaları, enerji verimliliği gibi konuları öğretir.
15. İnsan ve Toplum Bilimleri Programı: İnsan ve toplum bilimleri programı, öğrencilere sosyal bilimler, kültürel çalışmalar, insan ve toplum ilişkileri gibi konuları öğretir.
16. Veri Bilimi Programı: Veri bilimi programı, öğrencilere veri analitiği, büyük veri yönetimi, makine öğrenmesi gibi konuları öğretir.
17. Yönetim Bilimleri Programı: Yönetim bilimleri programı, öğrencilere işletme, finans, pazarlama gibi konuları öğretir ve yönetim becerilerini geliştirir.
18. Finans Programı: Finans programı, öğrencilere finansal piyasalar, yatırım analizi, risk yönetimi gibi konuları öğretir.
19. İşletme ve Ekonomi Programı: İşletme ve ekonomi programı, öğrencilere işletme ve ekonomi alanında genel bir eğitim verir.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimlerinde Hangi Bölümler Var?​

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümleri nelerdir?
İşletme
Ekonomi
Endüstri Mühendisliği
Uluslararası İlişkiler
Hukuk

Yönetim Bilimleri bölümlerinden biri olan Psikoloji
İşletme bölümü seçenekleri arasında Pazarlama yer alır.
Ekonomi bölümü öğrencileri, finansal analiz ve politika konularında uzmanlaşır.
Endüstri Mühendisliği bölümü, iş süreçlerini iyileştirme ve verimlilik artırma üzerine odaklanır.
Uluslararası İlişkiler bölümünde küresel politika ve diplomasi alanında eğitim verilir.

Geri