- Konu Yazar
Sabahları burun kanaması hala devam ediyorsa?
Sabahları burun kanaması hala devam ediyorsa bu kanama genellikle birkaç saniye ile 10 dakika arasında değişiklik göstererek ortadan kalkar. Her gün olmasa bile en fazla üç günde bir ortaya çıkan bu durum ileri ki dönemlerde her gün de görülebilir. Sabahları burun kanamas ı tıbbi olarak “epitaksis” olarak bilinir.Hangi burun deliğinden bir kanama meydana gelir?
Bu kanama bazen tek burunda bazen de her iki burun deliğinde meydana gelerek değişiklikler gösterebilir. Her iki burun deliğinde görülen kanama, burun kanamasının biraz daha yoğun olduğunun göstergesidir. Sabahları burun kanaması, bazı insanlarda çok hafif bir şekilde geçer.Sabahları burun kanaması, birçok kişinin karşılaştığı bir problemdir. Genellikle insanlarda çok ciddi nedenlere bağlı olmadan ortaya çıkan bu durum hem meydana gelen kan kaybı nedeniyle hem de insanların kanama nedeniyle kirlenen yataklar ve kıyafetleri nedeniyle sorunlara neden olmaktadır.
Bu Sabah kalktığımde burun tıkalı olduğunu farkettim.?
Bu Sabah kalktığımde burun tıkalı olduğunu farkettim.?Bu sabah kalktığımda sağ burun deliğimin tıkalı olduğunu farkettim. Kontrol ettiğimde içinin kurumuş kan ile dolu olduğunu farkettim. Gece uyurken burnum bayağı kanamış. Oysaki herhangi bir rahatsizliğim falan yok. Stresli yoğun bir gün veya gecede geçirmedim. Herşey normaldi. 30 yaşında sağlıklı bir erkeğim. ilk defa burnum kanıyor.
Peki, burun kanaması neden olur?
Peki, burun kanaması neden olur?Genellikle insanlarda çok ciddi nedenlere bağlı olmadan ortaya çıkan bu durum hem meydana gelen kan kaybı nedeniyle hem de insanların kanama nedeniyle kirlenen yataklar ve kıyafetleri nedeniyle sorunlara neden olmaktadır. Sabahları burun kanaması çok çeşitli nedenlere bağı olarak oluşur.