AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sabahattin Zaim ne kadar burs veriyor?

Editör

Yeni Üye

Sabahattin Zaim ne kadar burs veriyor?​

a) 1. ve 2. ye 0 Öğrenim Bursu + 2.000 TL Nakit Burs, b) 3. ve 4. ye 0 Öğrenim Bursu, c) Diğer öğrencilere ise ilgili Anabilim Dalı Bilim Değerlendirme Kurulu tarafından P’ye kadar öğrenim bursu verilebilir.

Akademik Başarı Bursu Nasıl Alınır?​

Akademik Başarı Bursu alacak öğrencilerde, ilgili yıl içinde en az 50 AKTS alması ve ilgili yılın YNO’sunun en az 3.50 olması şartı aranır. Akademik Başarı Bursu, sınıf başarı sıralamasında ilk 3 sırada yer alan öğrencilere verilir. Akademik Başarı Bursu, yalnız öğrencinin burs aldığı akademik yıl için geçerlidir.
Rönesans bursu kimlere verilir?​
REV BURS PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI T.C. vatandaşı olmak, Türkiye’de, devlete ait bir yüksek öğretim kurumunda, lisans programına kayıt hakkı kazanmak veya ara sınıflarda öğrenimine devam ediyor olmak, Yeni kayıt yaptıran adaylar için: Bir lisans programına kayıt hakkı kazandığını gösterir belgeye sahip olmak.

Istanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi %50 burs ne kadar?​

Istanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi %50 burs ne kadar?
Ücretler ve Burslar
Burs Oranları | Burssuz | %50 Burs
Öğrenim Ücreti + KDV | 48.600 TL | 24.300 TL

IZU SKS bursu ne kadar?​

IZU SKS bursu ne kadar?
* SKS Bursu 2020-2021 Akademik yılında 600 ₺ idi. ** Konaklama Bursu’na Kahvaltı ve Yemek hizmeti dahil değildir.

Akademik başarı bursu alabilmek için genel akademik not ortalaması en az kaç olmalıdır?​

Bahar dönemi sonunda, en az 3.00 genel not ortalamasına sahip olmak. Tüm öğrenimi süresince, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’ne göre herhangi bir disiplin cezası almamış olmak. Öğrenim görülen döneme göre aşağıda belirtilen krediyi tamamlamış olmak.

Ustun basari bursu nedir?​

Üstün Başarı Bursu, her akademik yılın sonunda başarısız dersi olmayan, yıllık genel not ortalaması en az 3.25 olan ve üniversiteden uzaklaştırma cezası almamış öğrencilere verilir. Bu burs, öğrencinin derslerini üstün bir başarıyla geçmesinden sonraki akademik yıl için geçerlidir.
Devlet başarı bursu ne kadar?​
Türkiye genelinde dereceye girmiş ve ilk 1. ve 50. arasındaki öğrencilere 9 ay süreyle ayda 2500 ₺, Türkiye 51-100.’lüğü arası 9 ay süreyle ayda 2000 ₺, Türkiye 101-200.’lüğü arasındaki öğrencilere 9 ay süreyle ayda 1500 ₺, Türkiye 201-500.’lüğü arası: 9 ay süreyle ayda 1000 ₺ burs vermektedir.

Rönesans Eğitim Vakfı burs geri ödemeli mi?​

Rönesans Eğitim Vakfı burs geri ödemeli mi?
Burs Programı’nın herhangi bir geri ödeme şartı veya mecburi hizmet zorunluluğu var mı? Rönesans Eğitim Vakfı bursları karşılıksızdır ve geri ödeme talep edilmez.

REV burs başvurusu ne zaman 2021?​

REV burs başvurusu ne zaman 2021?
REV BURS PROGRAMI BAŞVURU Başvurularınızı, 5 – 30 Eylül tarihleri arasında yapabilirsiniz.

Sabahattin Zaim Üniversitesi bursları hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

1. **Öğrenim Bursu ve Nakit Burs:**
- 1. ve 2. sınıf öğrencilere 0 Öğrenim Bursu ve 2.000 TL Nakit Burs verilmektedir.
- 3. ve 4. sınıf öğrencilere 0 Öğrenim Bursu sağlanmaktadır.
- Diğer öğrenciler için ise ilgili Anabilim Dalı Bilim Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenen P'ye kadar öğrenim bursu verilebilmektedir.

2. **Akademik Başarı Bursu:**
- Akademik Başarı Bursu almak için en az 50 AKTS almanız ve YNO'nun en az 3.50 olması gerekmektedir.
- Bu burs, sınıf başarı sıralamasında ilk 3 sırada yer alan öğrencilere verilmektedir.

3. **Rönesans Burs Programı:**
- Rönesans Burs Programı için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız, devlete ait bir yüksek öğretim kurumunda lisans programına kayıt hakkı kazanmış ya da öğrenimine devam eden bir öğrenci olmanız gerekmektedir.
- Yeni kayıt yaptıran adaylar için, lisans programına kayıt hakkı kazandığını gösteren belgeye sahip olmanız gerekmektedir.

4. **İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi %50 Burs:**
- Ücretler ve Burslar kısmında belirtilen bilgilere göre, %50 Burs ile öğrenim ücreti + KDV olarak 24.300 TL ödeme yapmanız gerekir.

5. **IZU SKS Bursu:**
- 2020-2021 Akademik yılında SKS Bursu 600 TL olarak belirtilmektedir.
- Konaklama Bursu'na kahvaltı ve yemek hizmeti dahil değildir.

6. **Akademik Başarı Bursu Alabilmek İçin:**
- En az 3.00 genel not ortalaması, disiplin cezası almamış olma şartı ve belirli kredi tamamlama gereklilikleri bulunmaktadır.

7. **Üstün Başarı Bursu:**
- Yıllık genel not ortalaması en az 3.25 olan, başarısız dersi olmayan ve üniversiteden uzaklaştırma cezası almamış öğrencilere verilmektedir.

8. **Devlet Başarı Bursu:**
- Dereceye girmiş öğrencilere farklı miktarlarda burslar verilmektedir.

9. **Rönesans Eğitim Vakfı Bursları:**
- Karşılıksız ve geri ödeme talebi olmayan burslardır.

10. **REV Burs Başvurusu:**
- REV Burs Programı başvuruları, 5-30 Eylül tarihleri arasında yapılabilmektedir.

Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri