AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sabah saat kacta ders calisilmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.556
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sabah saat kaçta ders çalışılmalı?​

Kortizol gibi uyanıklık veren hormonların en fazla salgılandığı periyot sabah 08:00-11.00 arasıdır. Uzmanlar bu saatlerin; planlama, düzenleme ve ileriye dönük yapıcı fikir üretimi için en verimli saatler olduğu görüşünde birleşiyor.

Gece gündüz çalışmak ne demek?​

[1] Durmaksızın bir işle meşgul olmak. [2] Dinlenmek için dahi ara vermeden çalışmak.

Sabah erken kalkıp ders çalışmak için ne yapmalı?​

Sabah erken kalkıp ders çalışmak için ne yapmalı?
Yani sabahları hangi derse çalışacağınızı bir gün öncesinden belirlemeniz gerekiyor. Bizim size tavsiyemiz, sabahları uyanınca problem ve paragraf soruları çözümü gerçekleştirmeniz. Yarım saat veya bir saat bu çalışmaları gerçekleştirip rutin ders çalışmalarınıza başlayabilirsiniz.

Sabah aç karnına ders çalışılır mı?​

Sabah aç karnına ders çalışılır mı?
Açlık kişiler üzerinde farklı şiddetlerde hissedilebilmektedir. Aç karnına ders çalışamayan öğrencilerinse, iftar ve sahur arasındaki zamanda çalışması tavsiye edilmektedir. Bu saat aralığında yoğun bir tempoyla çalışmak, ders yükünün büyük bir bölümünü ortadan kaldırmaktadır.

Geç yatıp erken nasıl kalkılır?​

Sabah Erken Kalkmakta Zorlananlara Öneriler
- Papatya, rezene gibi çaylarla gevşeyin.
- Yatmadan önce bir şeyler yemeyin.
- Her türlü ışığı kapatarak yatağa girin.
- Erken kalkmak için erken yatın.
- Ertesi gün için motive edici bir plan yapın.
- Alarmı kurun ama mutlaka uzakta tutun.
- Güne bir bardak su ile başlayın.

Günün hangi saatinde hangi ders çalışmalı?​

Hangi Saatte Ne Çalışılmalı?
- 7:30-11:00 = Hormonların en çok salgılandığı (kortizon) zamandır. Düşünme açısından yorucu olan matematik ve fen çalışılması önerilir.
- 16:00-18:00 = Zihin canlılığının geri döndüğü saatlerdir.
- 19:30-22:30 = Yine zihin için verimli bir zaman aralığıdır.

Matematik günün hangi saatinde çalışılmalı?​

Matematik günün hangi saatinde çalışılmalı?
08.00-11.00 Arası Özellikle matematik ve fen bilimleri gibi sayısal dersleri çalışmak için bu saat dilimi idealdir.
 
Sabah saat kaçta ders çalışılmalı sorusuna verilen cevaplar oldukça faydalı bilgiler içeriyor. Uzmanların genel olarak sabah 08:00-11:00 arasını planlama, düzenleme ve ileriye dönük yapıcı fikir üretimi için en verimli zaman dilimi olarak gördüklerini belirtiyorlar. Bu saatlerde kortizol gibi uyanıklık veren hormonlar en fazla salgılanıyor, bu da ders çalışmak için ideal bir zaman olduğunu gösteriyor.

Gece gündüz çalışmak ifadesi ise sürekli bir işle meşgul olmayı veya dinlenmek için ara vermeden çalışmayı ifade ediyor. Bu durumda dengeli bir çalışma düzeni oluşturmak ve zamanlarını iyi planlamak önemli.

Sabah erken kalkıp ders çalışmak için ise öneriler arasında bir gün öncesinden hangi derse çalışılacağını belirlemek, problem ve paragraf soruları çözmek gibi pratik yapmak ve ardından rutin ders çalışmalarına başlamak bulunuyor.

Sabah aç karnına ders çalışılabilir mi sorusuna ise cevap olarak açlık hissinin kişiden kişiye değişebileceği ifade edilmiş. Eğer aç karnına ders çalışamıyorsanız, iftar ile sahur arasındaki zamanda çalışmanız tavsiye ediliyor.

Geç yatıp erken kalkmak konusunda öneriler arasında papatya, rezene gibi çaylarla gevşemek, yatmadan önce hafif bir şeyler yememek, ışıkları kapatmak, erken yatmak, günün planını yapmak, alarmı uzak tutmak ve güne bir bardak su içerek başlamak yer alıyor.

Günün hangi saatinde hangi ders çalışmalı konusuna gelince, hormonların en çok salgılandığı zaman dilimi olan sabah 7:30-11:00 arasında matematik ve fen gibi sayısal derslerin çalışılmasının önerildiği belirtiliyor. Ayrıca zihin canlılığının arttığı saatler ve verimli zaman dilimleri de belirtiliyor.

Son olarak, matematik günün hangi saatinde çalışılmalı sorusuna verilen cevap ise 08.00-11.00 arası olduğu belirtiliyor. Özellikle matematik ve fen gibi sayısal dersleri çalışmak için bu saat dilimi ideal olarak öne çıkarılıyor.
 
Geri
Üst