AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sabah namazini saat kacta kilabiliriz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
57.677
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sabah namazını saat kaçta kılabiliriz?​

Kerahet vaktinden öğle namazı vaktine kadar ise farzı ve sünneti Kaza edilir. Öğle namazı vakti de geçti ise sadece farzı kılınarak kaza edilmektedir. Fecr-i sâdık da denilen ikinci fecrin doğmasından güneşin doğmasına, daha doğrusu güneşin doğmasından az önceye kadar olan süre sabah namazının vaktidir.

Sabah namazı güneş doğmadan kaç dakika önce kılınır diyanet?​

Sabah namazı güneş doğmadan kaç dakika önce kılınır diyanet?
Yani sabah ezanı imsak vaktinde değil güneşin doğmasına bir saat kala okunacak ve güneşin doğmasına yarım saat kala cemaatle namaza durulacak.

Sabah ezanı kaçta okunuyor Nasıl Hesaplanır?​

İmsak ile güneşin doğuş vakti arasında namaz kılınır. Fakat faziletli olan zaman güneşten bir saat önce olduğu için ramazan harici dönemlerde sabah ezanları takvimde belirtilen güneşin doğuş vaktinden bir saat önce okutulmaktadır.

İmsak vakti girdikten ne kadar sonra sabah namazı kılınır?​

İmsak vakti girdikten ne kadar sonra sabah namazı kılınır?
Sabah ezanı imsak denilen bu zamandan 30 ya da 45 dakika sonra okunmaktadır.
Sabah namazını kılarken güneş doğarsa namaz bozulur mu?​
Peygamberin (s.a.s.) sabah namazının bir rekâtı kılındıktan sonra güneş doğar veya ikindi namazının bir rekâtı kılındıktan sonra güneş batarsa o namazın tamamlanacağını ve geçerli olacağını bildiren hadisine (Buhârî, Mevâkit, 27) dayanarak namaz kılarken vaktin çıkmasının o namazı bozmayacağını belirtmişlerdir (İbn …

Sabah namazı ne zamandan itibaren kılınabilir?​

Sabah namazı ne zamandan itibaren kılınabilir?
Sabah namazı imsak vaktinde okunan ezandan itibaren güneş vaktine kadar kılınabilmektedir. Cündeb el-Kasri’den nakledildiğine göre, Rasulüllah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Her kim sabah namazını kılarsa o kimse Allah’ın koruması altındadır.” (Müslim, Mesacid, 262.)

Sabah Kerahat vakti ne zaman başlar?​

Güneşin doğuşundan itibaren ışınları gözleri kamaştırır hâle gelinceye kadarki sabah vakti, kerahat zamanıdır. Bu vakit, güneşin doğuşundan sonraki takriben 45-50 dakikalık bir zamandır.
 
Sabah namazını saat kaçta kılabiliriz sorusunun cevabı için Fecr-i sâdık denilen ikinci fecrin doğmasından güneşin doğmasına, yani güneşin doğmasından az önceye kadar olan süre sabah namazının vakti olduğunu belirtmek gerekir.

Sabah namazı güneş doğmadan kaç dakika önce kılınır diye sorulduğunda, genel olarak sabah ezanının güneşin doğuşundan bir saat önce okunduğu ve cemaatle namaza durulacak zamanın güneşin doğuşuna yarım saat kala olduğu bilgisini paylaşabiliriz.

İmsak vakti girdikten ne kadar sonra sabah namazı kılınır sorusuna ise, sabah ezanının imsak vaktinden 30 ya da 45 dakika sonra okunduğunu söyleyebiliriz.

Sabah namazını kılarken güneş doğarsa namaz bozulur mu sorusuna Peygamberin hadisinden hareketle, namaz kılarken vaktin çıkmasının o namazı bozmayacağı ve tamamlanacağı bilgisini verebiliriz.

Sabah namazı ne zamandan itibaren kılınabilir sorusu için sabah namazının imsak vaktinde okunan ezandan güneş vaktine kadar kılınabileceğini ve Peygamber'in bu konuda söylediği sözü paylaşabiliriz: “Her kim sabah namazını kılarsa o kimse Allah’ın koruması altındadır.” (Müslim, Mesacid, 262.)

Son olarak, Sabah Kerahat vakti ne zaman başlar sorusu için güneşin doğuşundan itibaren ışınları gözleri kamaştırır hâle gelinceye kadar olan zamanın kerahat zamanı olduğunu ve bu zamanın güneşin doğuşundan sonraki yaklaşık olarak 45-50 dakikalık bir süreyi barındırdığını ifade edebiliriz.
 
Geri
Üst