AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sabah Namazına Kalkamıyorum Rabbim Beni Huzuruna İstemiyor mu?

SoruCevap

Yeni Üye
Önceden sabah namazını kaçırmazdım hatta teheccüt namazlarımı bile kılıyordum. Oturur sabah namazının girmesini beklerdim. Ama şimdi sabah namazına kalkamaz oldum sürekli kaçırıyorum. Rabbim beni huzurunda istemiyor mu artık

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, bildiğiniz üzere bu dünya bir imtihandır ve Yatsı namazı ile Sabah namazını kılmadaki nefsani zorlukta bu imtihanın bir parçasıdır. Yüce Mevla’mız bazen bize bu zevki tatmamızı ve ibadetlerimizi yerimize getirmemize yardım etmektedir. Fakat bazende nefis ile baş başa bırakarak samimiyetimizi imtihan etmektedir. Fakat bu noktada Rabbim beni huzuruna istemiyor mu gibi bir soru sormanız yanlış olacaktır. Bu soruyu şöyle sormalısınız. Ben Rabbimin huzuruna çıkmak istemiyor muyum? Cevabınızı duyar gibiyiz tabi ki çıkmak istiyorsunuz. O halde siz bunu isterken Yüce Mevla’mız neden sizi huzuruna istemesin.

Unutmayın yüce Mevla’mız her kulunu istediği gibi sizi de huzuruna istiyor. Fakat şunu da unutmayın ki bunu isteyen Yüce Mevla’mız aynı zamanda sizi nefsiniz ve şeytan ile imtihan ediyor. Bu noktada sizde kulluğunuzu göstermeli ve her şeye rağmen ben Rabbimin kulu diyerek namazlarınızı ve sabah namazınızı kılmalısınız.

Geri