Rüzgar Gülü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gr. margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 yumurta
Aldığı kadar un
Kakao
Rüzgar Gülü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Tüm materyalleri kakao hariç yoğurma kabına alıyoruz .
Kulak göğsü kıvamına gelince hamuru eşit biçimde bölüyoruz.
İki hamur elde ediyoruz.
Hamurların 1 adedinin içerisine kakao ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Hamurdan zeytin tanesi kadar kesimler koparıp elimizle yuvarlayarak 2 beyaz 2 kakaolu yuvarlaklar yapıp birleştirip yuvarlıyoruz .
Hamura hal verip fırın tepsisine diziyoruz .
250 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp servis ediyoruz afiyet olsun .
250 gr. margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 yumurta
Aldığı kadar un
Kakao
Rüzgar Gülü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Tüm materyalleri kakao hariç yoğurma kabına alıyoruz .
Kulak göğsü kıvamına gelince hamuru eşit biçimde bölüyoruz.
İki hamur elde ediyoruz.
Hamurların 1 adedinin içerisine kakao ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Hamurdan zeytin tanesi kadar kesimler koparıp elimizle yuvarlayarak 2 beyaz 2 kakaolu yuvarlaklar yapıp birleştirip yuvarlıyoruz .
Hamura hal verip fırın tepsisine diziyoruz .
250 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp servis ediyoruz afiyet olsun .