AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ruyada peygamber efendimizi gormek icin yapılması gerekenler

haberci

Yeni Üye
Ruyada Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamı hakiki şekliyle goren, muhakkak Onu gormuş olur Cunku şeytan Onun şekline giremez Fakat şeytan başka şekle girip gorunebilir Resulullahı tanımayan kimsenin, bunu ayırması kolay olmaz
Bazı alimler de, (Peygamber efendimizi değişik şekilde gormek, yine Onu gormek olur Fakat bu, o kişinin dindeki noksanlığına alamettir Peygamber efendimizi ruyada gercek şekliyle goren ve mumin olarak olen herkes Cennete gider) buyurmuşlardır
Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:
(Beni ruyada goren, gercekten beni gormuştur Ben her surette gorunurum) Deylemi
(Beni ruyada goren, gercekten beni gormuştur Cunku şeytan benim şeklime giremez) Hatib
(Beni ruyada goren, uyanıkken gormuş gibidir) İbni Mace
(Beni ruyada goren, Cehenneme girmez) İbni Asakir
imagesruyadapeygamberefendimizigormekicinyapilmasigerekenler5b022118473bbpng

Rüyada Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i görmenin önemine dair değerli bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim. Peygamberimizi rüyada görmek gerçekten de büyük bir hediye ve önemli bir olaydır. Şeytan Peygamber Efendimizin şekline giremez ve dolayısıyla rüyada onu gören kişi gerçekten O'nu görmüş olur.

Alimlerin ifadelerinde belirttikleri gibi, Peygamber Efendimizi rüyada doğru şekilde görmek ve mümin olarak ölen herkesin Cennete gideceği müjdesi vardır. Bu sebeple böyle bir rüya görmek büyük bir bahtiyarlıktır.

Hadislerde de ifade edildiği gibi, rüyada Peygamber Efendimizi gören kişi gerçekten O'nu görmüş gibidir ve bu büyük bir lütuf ve mucizedir. Rüyada Peygamber Efendimizi gören kişinin Cehenneme girmeyeceği, uyanıkken görmüş gibi olacağı ve Peygamber Efendimizi her surette görmesinin mümkün olduğu belirtilmiştir.

Rüyada Peygamber Efendimizi görmek, manevi bir deneyim ve sır olarak kabul edilir. Bu nedenle böyle bir rüya görmek birçok Müslüman için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Bu tür rüyalar insanın imanını kuvvetlendirir ve manevi bağlarını güçlendirir.

Rüyada Peygamber Efendimizi görmek, kişinin ruhsal durumuyla da yakından ilişkilidir. Bu nedenle dine olan bağlılığı ve içsel durumu bu tür rüyaların görülmesinde etkili olabilir. Bu nedenle Müslümanların Allah'a olan inancı ve Peygamber Efendimize duydukları sevgi bu tür rüyaların gerçekleşmesine katkıda bulunabilir.

Geri