AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ruyada Muhammed mustafa (sav) gormek icin ne yapmalıyız?

SoruCevap

Yeni Üye
Ruyada Muhammed mustafa (sav) gormek icin ne yapmak gerekir?
Efendimiz sav ruyada nasıl gorbiliriz ?
Hz Muhammed sav ruyada gormek
Soru
Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayetel Kursi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, oteki Cumaya varmadan beni ruyada gorur) Şira Bu bilgi doğru mudur?

Kullanıcı: yesilasa | Tarih: 07Temmuz2006, Saat: 10:10:22
Cevap
Değerli kardeşimiz;

İnsan aleminde ne varsa ruyasında da onu gorur Colde susuz kalmış bir insan ruyasında elbette suyu gorecektir Aynı şekilde Peygamberimizin aşkıyla yanan ve onun sunnetine yapışan bir insan da ruyasında Peygamberimizi gorecektir

Kişinin hali ve duşuncesi ne ise gece o doğrultuda ruyalar gorur Susuz kalmış bir insan ruyasında seraplar goreceği gibi

Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamı ruyada hakiki şekliyle gorebilmek icin duzgun itikada sahip olmak, ibadetleri yapıp haramlardan kacmak ve cok salevatı şerife getirmek lazımdır Hadisi şerifte buyuruldu ki:

(Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayetel Kursi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, oteki Cumaya varmadan beni ruyada gorur) (Şir'a)

Zayıf da olsa şoyle bir rivayet vardır:

HzOmer, (Bir mumin, Abher namazını kılıp da Resulullahı ruyasında gormezse, ben Omer değilim Yemin ederim ki, Allahu teala, bu namazı kılanın işini gorur, dilediğini verir, gunahı ne kadar cok olsa da, hepsini affeder, olurken susamaz, kabrine cicekler doşenir Kabrinden kalkarken de, başına keramet tacı konur) buyurdu Hz Ali de, (Resulullahı gormek istediğim zaman, Abher namazını kılarım) buyurdu

Abher namazı, 4 rekatlık nafile bir namazdır İkinci rekatta, oturulunca Ettehiyyatuden sonra salli barik okunur Her rekatta bir Fatiha, on defa Kadir suresi okunur Sonra rukudan once, 15 defa Subhanallahi velhamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber tesbihi okunur, sonra rukuya varılır, rukuda 3 defa Subhane rabbiyel azim dendikten sonra 3 defa yukarıdaki tesbih okunur Sonra doğrulup, kavmede, yani ayakta iken aynı tesbi defa daha okunur Secdeye varılır, 3 Subhane Rabbiyel a'ladan sonra, aynı tesbih 5 defa okunur Daha sonra ikinci secdeye gidilir İki secde arasında tesbih okunmaz

Diğer 3 rekat da boyle tamamlanır Selamdan sonra konuşmadan Kadir suresi on defa okunur Sonra aynı tesbi 3 defa okunup Cezallahu Muhammeden anna ma huve ehluhu denir

Selam ve dua ile

İnsan aleminde ne varsa ruyasında da onu gorur Colde susuz kalmış bir insan ruyasında elbette suyu gorecektir Aynı şekilde Peygamberimizin aşkıyla yanan ve onun sunnetine yapışan bir insan da ruyasında Peygamberimizi gorecektir

Geri