AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rüyada Muhammed mustafa (sav) görmek için ne yapmalıyız?

SoruCevap

Yeni Üye
Rüyada Muhammed mustafa (iddia) görmek için ne yerine getirmek gerekir?
Efendimiz tez rüyada nasıl görbiliriz ?
Hz Muhammed sav rüyada görmek
Soru
Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Âyetel Kürsi, 15 İhlas okuyup selam verdikten daha sonra bana bin salevat okuyan, öteki Cumaya varmadan beni rüyada görür) Şira Bu bilgi içten mudur?

Kullanıcı: yesilasa | Tarih: 07Temmuz2006, Saat: 10:10:22
Cevap
Değerli kardeşimiz;

İnsan aleminde ne varsa rüyasında da onu görür Çölde susuz kalmış bir insan rüyasında kesinlikle suyu görecektir Aynı şekilde Peygamberimizin aşkıyla yanan ve onun sünnetine yapışan bir insan da rüyasında Peygamberimizi görecektir

Kişinin hali ve düşüncesi ne ise gece o doğrultuda rüyalar görür Susamış kalmış bir insan rüyasında seraplar göreceği gibi

Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamı rüyada gerçek şekliyle görebilmek için sürükleyici itikada sahip elde etmek, ibadetleri yapıp haramlardan kaçmak ve çok salevatı şerife getirmek lazımdır Hadisi şerifte buyuruldu ki:

(Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Âyetel Kürsi, 15 İhlas okuyup selamlama verdikten sonra bana bin salevat okuyan, öbür Cumaya varmadan beni rüyada görür) (Şir'a)

Kuvvetsiz da olsa şöyle bir rivayet vardır:

HzÖmer, (Bir mümin, Abher namazını kılıp da Resulullahı rüyasında görmezse, ben Ömer değilim Yemin ederim ama, Allahü teâlâ, bu namazı kılanın işini görür, dilediğini verir, günahı ne dek çok olsa da, hepsini affeder, ölürken susamaz, kabrine çiçekler döşenir Kabrinden kalkarken de, başına keramet tacı konur) buyurdu Hz Ali de, (Resulullahı görmek istediğim vakit, Abher namazını kılarım) buyurdu

Abher namazı, 4 rekatlık beyhude bir namazdır İkinci rekatta, oturulunca Ettehiyyatüden sonradan salli barik okunur Her rekatta bir Fatiha, on defa Kadir suresi okunur Sonra rükudan önce, 15 kere Sübhanallahi velhamdülillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber tesbihi okunur, daha sonra rükuya varılır, rükuda 3 defa Sübhane rabbiyel azim dendikten sonradan 3 kez yukarıdaki tesbih okunur Daha Sonra doğrulup, kavmede, yani ayakta iken aynı tesbi defa daha okunur Secdeye varılır, 3 Sübhane Rabbiyel a'ladan daha sonra, aynı tesbih 5 defa okunur sonradan ikinci secdeye gidilir İki secde arasında tesbih okunmaz

Diğer 3 rekat da böyle tamamlanır Selamdan sonradan konuşmadan Kadir suresi on kere okunur Sonradan benzer tesbi 3 defa okunup Cezallahü Muhammeden anna ma hüve ehlühü denir

Selamlama ve dua ile

İnsan aleminde ne varsa rüyasında da onu görür Çölde susuz kalmış bir insan rüyasında kuşkusuz suyu görecektir Benzer şekilde Peygamberimizin aşkıyla yanan ve onun sünnetine yapışan bir insan da rüyasında Peygamberimizi görecektir *

Geri