AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rutubetli olan eve ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rutubetli olan eve ne yapılır?​

Rutubet Nasıl Önlenir?
- Ev içinde çamaşır kurutmayın.
- Evi sık sık havalandırın.
- Evin içine veya dışına yalıtım yapabilirsiniz.
- Eski ve ahşap pencereler yerine pvc pencereleri tercih edebilirsiniz.
- Duvarları boyarken anti küf boya kullanabilirsiniz.
- Pencere kenarındaki boşlukları silikon ve köpükle kapatabilirsiniz.

Küflenmeye ne iyi gelir?​

Küflerin üzerine beyazlatma solüsyonu sıkın. 7,5 litre suya yarım bardak çamaşır suyu ekleyerek oluşturduğunuz solüsyonla küflü bölgeyi silin, süngerle ovalayın ya da spreyle sıkın. Daha sonra temiz suyla durulayın. Bölgeyi iyice kurutun.

Rutubet gidermek için ne yapmalı?​

Rutubet gidermek için ne yapmalı?
Beyaz sirke kullanarak rutubeti gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Bir sprey şişe içinde bir bardak su ve beyaz sirkeyi karıştırın.
- Bu karışımı rutubetli odalara oda spreyi olarak sıkın ve kurumaya bırakın.
- Köşelerde oluşan rutubet izlerine de doğrudan uygulayabilirsiniz.

Evdeki rutubet nasıl temizlenir?​

Evdeki rutubet nasıl temizlenir?
Evinizde ya da bulunduğunuz başka bir ortamda rutubet oluşmuşsa ve bunu temizlemek istiyorsanız yapmanız gereken aslında oldukça basittir. Temiz kuru bir bez ile rutubetin oluştuğu bölgeyi rutubet yok olana kadar iyice silin ve sonrasında bir zımpara yardımıyla o bölgeyi iyice zımparalayın.

Evdeki eşyalar neden küflenir?​

Evde neden küf oluşur? Tavanların ve duvar yüzeylerinin nemli kalması, farklı noktalardaki tesisatlardan gelebilen sızıntılar, yalıtım eksiklikleri gibi sebeplerle meydana gelebildiği gibi ortamdaki sıcaklık değişimleri nedeniyle duvarların terleme yapması sonucunda küf sorunu ortaya çıkabilir.

Küf için hangi boya?​

Isonem Nem ve Rutubet Boyası’nı kullanarak küf probleminden kurtulabilirsiniz. Boya hem mevcut küf problemini yok eder hem yeni oluşumlara engel olur. Tuz, UV ışınları ve tuzdan etkilenmediği için uzun süre duvarları korur.

Evdeki nemi nasıl azaltılır?​

Evdeki nemi nasıl azaltılır?
– Karbonat ve kedi kumunun nemi çekme özelliği bulunur. Bu nedenle evlerin belirli bölümlerine küçük torbalar halinde yerleştirilmelidir. – Kaya tuzu lambası yakmak nemi önlemeye yardımcı olur. – Badana yapılacağı zaman küf ve mantarlara karşı koruyucu boyalar tercih edilmelidir.

Evdeki rutubet hasta eder mi?​

Evdeki rutubet hasta eder mi?
Küf, solunum yoluna ciddi zararlar veriyor ve bunun etkileri astım krizine kadar varabiliyor. Rutubetin sağlığınıza bir diğer olumsuz etkisi de romatizma rahatsızlığı. Rutubet yüzünden eklem ağrıları çekebilir, halsiz ve yorgun düşebilirsiniz.

Evdeki rutubet insana zarar verir mi?​

Rutubetin ve küfün yol açtığı rahatsızlıkların başında küf alerjisi gelir. Bu alerji burun akıntısı, hapşırık, burun kaşıntısı, gözlerde yaşarma, hatta bazı kişilerde öksürük, nefes darlığı, hırıltılı nefes alma, sinüzit, baş ağrısı gibi insan yaşamının kalitesini düşürecek hastalıklara kadar gider.

Rutubetli duvar ne ile silinir?​

Duvardaki küfleri temizleme için çamaşır suyu uygulamasının yaklaşık olarak 10 dakika tekrar ederek küflü bölgeyi temiz hale getirin. Hafif sıcak bir bez yardımıyla küflü bölgeyi temizleyin ve kuru bezle yeniden silin.

Ev Neden Rutubetlenir?​

Ev Neden Rutubetlenir?
İçeri alınan balkonlar da rutubete neden olabilir. Eğer alt ve üst kattaki dairelerin balkonları kapalı değilse içeri aldığınız balkonun tavan kısmında rutubetlenme başlar. Ayrıca yine alt ve üst kattaki daireler boşsa veya evlerini yeteri kadar ısıtmıyorlar ise evinizde rutubetlenme ile karşılaşabilirsiniz.

Duvardaki rutubet nasıl yok edilir?​

Duvardaki rutubet nasıl yok edilir?
Yayvan bir kap içerisine, bolca tuzu yayın ve rutubetli kısma koyun. Bir süre sonra tuzun ıslanmaya başladığını göreceksiniz. Tuz, fazlasıyla nemi içine çeker ve kuruluk sağlar. Kıyafetlerinizin olduğu bölüme ya da duvarlarınızın diplerine tuz uygulaması yaparak nemden ve rutubetten kurtulabilirsiniz.

Evde nem oranı neden düşer?​

Hem havaların soğumasından dolayı hem de kalorifer, ısıtıcı ya da klima gibi ortamı ısıtan elektronik aletlerin havayı kurutmasından kaynaklı olarak ortamdaki nem oranı iyice azalıyor. Nemi arttırmak için piyasada satılan ve odayı nemlendiren elektronik aletler de tercih edilebiliyor.

Nem insanı hasta eder mi?​

Aşırı sıcaklarda havadaki nem oranı yüksek ise her türlü fizik aktiviteden uzak durmalıyız. Kronik hastalığı olanlar daha da dikkatli olmalıdır. Yüksek nemin olumsuz etkilediği kronik hastalıklar nelerdir? KOAH, astım, kalp yetmezliği, hipertansiyon, yüksek nemin olumsuz etkilediği hastalıkların başlıcalarıdır.
 
Rutubet sorununun evinizde oluşturabileceği sağlık riskleri ve küfle mücadele yöntemleri hakkında bilgi vermişsiniz. Bu konuda ek olarak şu önerileri de değerlendirebilirsiniz:

- Rutubetli alanlarda nem seviyesini ölçmek için bir higrometre kullanabilirsiniz. Böylece nem oranını kontrol altında tutarak rutubet oluşumunu engelleyebilirsiniz.
- Duş sonrası banyonuzu iyice havalandırarak nemin dağılmasını sağlayabilir ve küf oluşumunu önleyebilirsiniz.
- Sızıntıları ve su kaçaklarını hemen onararak nem kaynaklarını bertaraf edebilirsiniz.
- Rutubetli bölgelerde kullanılan elektrikli cihazların çevresini düzenli olarak temizleyerek küf oluşumunu engelleyebilirsiniz.
- Kıyafet dolaplarını düzenli olarak havalandırarak ve üzerinde biriken rutubeti temizleyerek kıyafetlerinizin küflenmesini önleyebilirsiniz.

Bu önlemleri alarak rutubet sorununu kontrol altında tutabilir ve evinizde daha sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturabilirsiniz.
 
Geri
Üst