Rusyada yönetim şekli nedir?
Yarı başkanlık sistemiFederal cumhuriyetAnayasal cumhuriyetRusya/HükümetRusyada demokrasi var mı?
Rusya Federasyonu çok partili temsili demokrasi ile yönetilmekte olup, federal hükûmet 3 temel erkten oluşur; Yasama: Çift meclisli olan Federal Meclis, 450 üyeden oluşan Devlet Duması ile 166 üyeli Federasyon Konseyi’nden oluşur.Rusya’nın kültürel özellikleri nelerdir?
Ülke özellikleri
Rusya yönetim şekli komünizm mi?
Partinin resmi siyasi görüşü komünizm, Marksizm-Leninizm ve sosyalist vatanseverliktir. “Bütün ülkelerin işçileri, birleşin!” Sovyetler Birliği Komünist Partisi’nin ardılıdır. KPRF, Birleşik Rusya’dan sonra Rusya’nın ikinci büyük siyasi partisidir.
Ukrayna yönetim şekli nedir?
CumhuriyetÜniter DevletYarı başkanlık sistemiAnayasal cumhuriyetUkrayna/HükümetKırım şu an nereye bağlı?
Kırım (Ukraynaca: Крим, Krym; Rusça: Крым, Krym, Kırım Tatarcası: Къырым, Qırım), Doğu Avrupa’da, Karadeniz’in kuzey kıyısında yer alan ve Karadeniz ile Azak Denizi tarafından çevrelenen Ukrayna’da bulunan bir yarımada. Ukrayna’nın Herson Oblastı’nın güneyinde ve Rusya’nın Kuban bölgesinin batısında bulunmaktadır.Rusya bir baştan bir başa kaç kilometre?
Ve aynı zamanda sıradan yolculuklardan hoşlanmayan maceraperest gezginlerin en sevdiği rotalardan biri. 9 bin 259 kilometrelik mesafesiyle, dünyanın en uzun tren yolculuğu olarak kabul edilen Trans Sibirya Ekspresi birkaç sene öncesine kadar aynı zamanda ‘dünyanın en uzun tren hattı’ydı.