AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rusyada burs nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rusyada burs nasıl alınır?​

Toplamda 100 kişiye burs verilecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vatansız kişiler ve Türkiye Cumhuriyeti’nde kalıcı olarak ikamet eden Rus vatandaşları burs başvurusunda yer alabileceklerdir. Rusya Federasyonu’nda kayıtlı ikamet adresi olan Rusya Federasyonu vatandaşları başvuru da bulunamayacaklardır.

Yok bursu ne kadar?​

Bu kapsamda, “YÖK 100/2000 Doktora Bursu” çalışmayanlar için aylık 2 bin 600 liradan 3 bin 825 liraya, çalışanlar için 700 liradan 910 liraya, YÖK Lisans Destek Bursu 850 liradan 1000 liraya, TEBİP Bursu 1200 liradan 1500 liraya çıkarıldı. Yabancı uyruklu lisans bursu ise 1100 liradan 1500 liraya çıkarıldı.

Rusya bursu ne kadar?​

Rusya bursu ne kadar?
Hükümet bursu şunları içerir: seçilen programın süresi boyunca ücretsiz öğrenim; bakım ödeneği (adayın başarısından bağımsız olarak tüm çalışma süresi boyunca). 2018’de, ortalama bir burs ayda 1.630 ruble idi (yaklaşık 25 ABD doları); yurtta konaklama (varsa).

Emniyet Genel Müdürlüğü burs veriyor mu?​

Emniyet Genel Müdürlüğü burs veriyor mu?
1) Burs almak isteyen öğrencinin anne veya babasının Emniyet Mensubu olması gerekmektedir. 2) Emniyet mensubu ebeveyninizin çalıştığı ilde derneğimizin şubesi varsa, başvurularınızı o ildeki Polis Eşleri Derneği şubesine yapmanız gerekmektedir.

Neden rusyada okumak istiyorum?​

Rusya’da üniversite okumak maliyetinin düşük olmasının yanı sıra; eğitim kalitesi, tarihi kentleri, zengin kültür ve tarih mirası ile güzel bir yurtdışı eğitim alternatifidir! Rusya Üniversiteleri için ilk yıl Rusça Hazırlık eğitimi alarak dünyanın en çok konuşulan 6 dilinden birini öğrenebilirsiniz.

Pekay burs başvurusu ne zaman?​

2021 – 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN ÖNCE DERNEĞİMİZDEN BURS/EĞİTİM YARDIMI ALANLAR DA ONLINE BAŞVURUDA BULUNACAKLARDIR. İSTENEN EVRAKLARIN 31 EKİM 2021 TARİHİNE KADAR ELDEN VEYA POSTA-KARGO İLE GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

Kimler polis eşi olamaz?​

Kimler polis eşi olamaz?
Polis olmak isteyen adayların güvenlik soruşturması, aday ve varsa eşi için yapılmaktadır. Adayın kendisi ve eşi dışındaki akrabalarının işlediği suçlar Polis olmasına engel oluşturmamaktadır.

Neden Rusyada eğitim?​

Neden Rusyada eğitim?
Oldukça yüksek bir eğitim kalitesine sahip olan Rusya Üniversiteleri yurtdışında yüksek eğitim almak isteyen kişiler için en ekonomik seçenektir. Bu durumun ana nedeni Rusya’da üniversite okuyan kişilerin yıllık giderlerinin yaklaşık olarak %75’inin devlet tarafından karşılanmasıdır.

Rusyada eğitim ücretsiz mi?​

Rus üniversitelerinde eğitimin maliyeti farklı olabilir, ancak her durumda Avrupa’dan veya diğer ülkelerden göre daha düşüktür. Aynı zamanda, Rus eğitiminin kalitesi hiçbir şekilde Avrupa’dan daha düşük değildir. Asgari öğrenim ücreti Rusya Federasyonu Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir.

Rusya'da bursları alabilmek için belirli koşullar bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vatansız kişiler ve Türkiye Cumhuriyeti'nde kalıcı olarak ikamet eden Rus vatandaşları burs başvurusunda bulunabilirler. Ancak Rusya Federasyonu'nda kayıtlı ikamet adresine sahip Rusya vatandaşları başvuru yapamazlar.

Burs miktarlarına gelirsek, "YÖK 100/2000 Doktora Bursu" kapsamında çalışmayanlar için aylık 2.600 liradan 3.825 liraya, çalışanlar için 700 liradan 910 liraya, YÖK Lisans Destek Bursu 850 liradan 1.000 liraya, TEBİP Bursu 1.200 liradan 1.500 liraya çıkarılmıştır. Yabancı uyruklu lisans bursu ise 1.100 liradan 1.500 liraya yükseltilmiştir.

Rusya'da ise hükümet bursu, seçilen programın süresi boyunca ücretsiz öğrenim ve bakım ödeneği (adayın başarısından bağımsız olarak) gibi imkanlar sunmaktadır. 2018'de ortalama bir burs miktarı 1.630 ruble (yaklaşık 25 ABD doları) iken yurtta konaklama da sağlanabilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından burs verilmektedir. Ancak burs almak isteyen öğrencinin anne veya babasının Emniyet Mensubu olması gerekmekte ve Emniyet mensubu ebeveynin çalıştığı ilde Polis Eşleri Derneği şubesine başvuru yapılması gerekmektedir.

Rusya'da eğitim almak istemenizin sebepleri arasında eğitim kalitesi, düşük maliyetler, tarihi kentler, zengin kültür ve tarih mirası gibi faktörler önemli rol oynamaktadır. Ayrıca Rusya Üniversiteleri için ilk yıl Rusça hazırlık eğitimi alma fırsatı da vurgulanmaktadır.

Pekay burs başvurusu için 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında başvurular online olarak yapılacak olup, belgelerin 31 Ekim 2021 tarihine kadar elden veya posta-kargo ile gönderilmesi gerekmektedir.

Rusya'da eğitim almanın avantajları arasında yüksek eğitim kalitesi ve devlet tarafından karşılanan maliyetler yer almaktadır. Her ne kadar Rusya'da eğitim ücretsiz olmasa da Avrupa ve diğer ülkelere göre daha ekonomik bir seçenek olduğu belirtilmektedir. Ayrıca Rus eğitim kalitesinin Avrupa standartlarında olduğu vurgulanmaktadır.

Geri