AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rus dili kolay mi?

Editör

Yeni Üye

Rus dili kolay mı?​

Rusça, dünyada öğrenmesi en zor diller listesinde Arapça ve Mandarinin hemen ardından 3. sırada yer alıyor! Rusça dilini Türkiye’de çok az kişi biliyor. Karmaşık grameri, anlaşılmaz alfabesi ve güçlü aksanıyla turizm şehirleri dışında pek de popüler değil.

Rusça merhaba nasıl söylenir?​

Rusça merhaba Привет şeklinde yazılır ve privet olarak söylenir. Telaffuzu ise pirivıyt şeklinde okunmaktadır.

Rusça rica ederim nasıl okunur?​

Rusça rica ederim nasıl okunur?
Пожалуйста – [pajalusta] – Lütfen, rica ederim.

Rusça Adin ne demek?​

Rusça Adin ne demek?
Adın ne? Как Вас зовут? (Kak Vas zovut?)

Rusyada Rusça öğrenmek ne kadar sürer?​

Genel olarak Rusça öğrenme süresi 3-6 ay sürüyor.

Rusça en kolay nasıl öğrenilir?​

Rusça Öğrenmenin 7 Pratik Yolu
- Psikolojik olarak kendinizi hazırlayın.
- Temel kelimeleri öğrenin.
- Online kursları ve uygulamaları deneyin.
- Temel gramer konularını öğrenin.
- Mümkünse Rusça konuşulan ülkeleri ziyaret edin.
- 6. Rusça çekilmiş filmleri ve dizileri izleyin.
- Basit Rusça masal ve hikayeler okuyun.

Dasvidanya ne demek?​

Dasvidanya ne demek?
rusça “güle güle”, “hoşçakal” manasına gelen kelime. daha samimisi “paka” dır.

Rusçada teşekkür ederim nasıl söylenir?​

Rusçada teşekkür ederim nasıl söylenir?
Rusça kelimeler :: Lütfen ve teşekkürler
- Lütfen Пожалуйста (Požalujsta)
- Teşekkür ederim Спасибо! ( Spasibo)
- Evet Да (Da)
- Hayır Нет (Net)
- Nasıl diyorsunuz? Как вы сказали? (
- Yavaş konuş Говорите медленно (Govorite medlenno)
- Tekrar et, lütfen Повторите, пожалуйста (Povtorite, požalujsta)
- Tekrar Снова (Snova)

Paznakomitsa ne demek?​

rusça “tanıştığımıza memnun oldum” demektir. daha uzun bir şekilde priyatna s vami paznakomitsya kullanılabilir. ruslar resmi ya da gereksiz uzun konuşmayı pek sevmezler ve böyle konuşanları samimiyetsiz ya da züppe olarak algılarlar. ad soyad söylendikten sonra memnun oldum anlamında “priyatna” deyip geçerler.

Dobri diyen ne demek?​

ukraynada barda tanışılan ya da kendisi tanışan, yiyecek içecek ısmarlatan ondan sonra da “hadi allah rahatlık versin” diyen kızlar için kullanılan söz öbeği. dobri vecir, rusça iyi akşamlar demektir.

Rusça öğrenmeye nereden başlamalıyım?​

Rusça öğrenmeye nereden başlamalıyım?
Rusça öğrenmeye ilk olarak alfabeyi öğrenerek başlayabilirsiniz. Alfabeyi öğrendikten sonra mutlaka Rusça diziler izleyin. Bu şekilde Rusça diline daha da hakim olacaksınız.

Sıfırdan Rusça öğrenmek ne kadar sürer?​

Sıfırdan Rusça öğrenmek ne kadar sürer?
Genel olarak Rusça öğrenme süresi 3-6 ay sürüyor. Ancak akıcı bir şekilde konuşmak için 1-3 yıl emek harcamak gerekiyor.

Rus dilinin zorluğu ve popülerliği hakkındaki bilgilendirme için teşekkür ederim. Rusça'yı öğrenmeye başlayanlar için oldukça faydalı bilgiler vermişsiniz.

Rusça'da "merhaba" kelimesinin "Привет" olarak yazılıp "privet" şeklinde söylendiğini; "rica ederim" anlamına gelen ifadenin ise "Пожалуйста" şeklinde yazılıp "[pajalusta]" şeklinde okunduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca, "adin ne demek?" sorusuna verilen cevabı gördüm, "Adın ne? Как Вас зовут? (Kak Vas zovut?)" şeklinde ifade edilmiş.

Rusça öğrenme süresinin genel olarak 3-6 ay olduğunu ve temel kelimeleri öğrenmenin önemli bir adım olduğunu vurgulamışsınız. Ayrıca, Rusçayı daha iyi öğrenmek için online kurslar, gramer konuları, Rusça konuşulan ülkeleri ziyaret etme, filmler ve diziler izleme gibi pratik yöntemler önermişsiniz.

"Dasvidanya" kelimesinin "güle güle" veya "hoşçakal" anlamına geldiğini ve daha samimi bir şekilde "paka" kelimesinin kullanılabileceğini belirtmişsiniz. Ayrıca, "teşekkür ederim" anlamındaki ifadenin "Спасибо!" şeklinde yazılıp "Spasibo" şeklinde söylendiğini paylaşmışsınız.

Rusça'da "Paznakomitsa" kelimesinin "tanıştığımıza memnun oldum" anlamına geldiğini ve daha uzun bir şekilde "priyatna s vami paznakomitsya" ifadesinin kullanılabileceğini belirtmişsiniz. Ayrıca, "dobri" kelimesinin Ukrayna'da kullanılan bir kavram olduğunu aktarmışsınız.

Rusça öğrenmeye başlamanın ilk adımının alfabeyi öğrenmek olduğunu ve alfabeyi öğrendikten sonra Rusça diziler izlemeyi önerdiğinizi gördüm. Bunun yanı sıra, sıfırdan Rusça öğrenmenin genel olarak 3-6 ay sürebileceğini ve akıcı konuşmak için 1-3 yıl emek harcamak gerekebileceğini belirtmişsiniz.

Verdiğiniz bilgilerle, Rusça öğrenmek isteyenlere yol gösterici olabileceğinizi düşünüyorum. Eksiksiz ve detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim.

Geri