- Konu Yazar
- #1
Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
1/2 (yarım) yaş maya
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 ,5 su bardağı un
İç harcı için:
150 gr beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı sütle karıştırın
Susam
Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yukarıdaki materyallerle ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Üzeri kapalı yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Tezgahı hafif unlayarak, hamuru orta kalınlıkta açın.
Beyaz peyniri ve kaşarı her yerine serpin.
Hamuru yavaşça rulo sarın.
Kapanacak yerini aşağı tarafa getirin.
İki parmak kalınlığında kesin.
Üzerini elinizle hafif bastırın.
Yumurta sarısı sürüp, ortasına susam serpin.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
1/2 (yarım) yaş maya
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 ,5 su bardağı un
İç harcı için:
150 gr beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı sütle karıştırın
Susam
Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yukarıdaki materyallerle ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Üzeri kapalı yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Tezgahı hafif unlayarak, hamuru orta kalınlıkta açın.
Beyaz peyniri ve kaşarı her yerine serpin.
Hamuru yavaşça rulo sarın.
Kapanacak yerini aşağı tarafa getirin.
İki parmak kalınlığında kesin.
Üzerini elinizle hafif bastırın.
Yumurta sarısı sürüp, ortasına susam serpin.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı