- Konu Yazar
- #1
Rulo Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Sosis
Rulo Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü, suyu, mayayı ve şekeri sos tenceresine alıp biraz ısıtalım.
Sonra bu karışımı yoğurma kabına alıp sırayla sıvı yağ, yumurta akı, unu ve tuzu ekleyip güzelce ele yapışmayan hamur yoğuralım.
Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan küçük kesimler koparıp biraz elimizle açalım.
Açtığımız hamurun içine ince uzun kestiğimiz sosisi koyalım. (istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz) ve rulo formunda saralım.
Bütün hamuru bu formda yaptıktan sonra tepsiye dizip yumurta sarısını sürün.
Evvelden 200 derece ısınmış fırına atalım. Kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Sosis
Rulo Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü, suyu, mayayı ve şekeri sos tenceresine alıp biraz ısıtalım.
Sonra bu karışımı yoğurma kabına alıp sırayla sıvı yağ, yumurta akı, unu ve tuzu ekleyip güzelce ele yapışmayan hamur yoğuralım.
Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan küçük kesimler koparıp biraz elimizle açalım.
Açtığımız hamurun içine ince uzun kestiğimiz sosisi koyalım. (istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz) ve rulo formunda saralım.
Bütün hamuru bu formda yaptıktan sonra tepsiye dizip yumurta sarısını sürün.
Evvelden 200 derece ısınmış fırına atalım. Kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.