Rulo Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Dış hamuru için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
İçerisine;
2 adet muz
1 paket pasta kreması
1 su bardağı soğuk süt
Damla çikolata
1 fincan iri çekilmiş fındık ve fıstık
Üzerine;
1 paket kremşanti,
Benmari yolu eritilmiş 5 modül bitter çikolata

Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremşanti ve süt çırpılarak buzdolabına alınır.
Sonra yumurta akları ve şeker çırpılarak köpük kıvamına getirilir.
Sonra yumurta sarıları,un,kakao,kabartma tozu ve vanilya ek edilir (un elenerek konulursa daha âlâ olacaktır)
Elde edilen kek hamuru yağlı kağıt serili tepsiye yayılır kalın olmasını istiyorsanız çok yaymayın.
Daha evvel ısıttığımız fırında 170 derece 10 dk yetiyor çok pişerse saramayız.
Bu sırada pasta kremasını süt ile yapıyoruz ben hazır pasta kreması kullandım isteyen kendi de yapabilir.
Soğuyan keke krema, damla çikolata ve çekilmiş fındık fıstık ile muz koyuyoruz.
Rulo biçiminde yuvarlayıp dolaba kaldırıyoruz.
İyice soğuduktan sonra kremşanti ile benmari yolu erittiğimiz çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst