- Konu Yazar
- #1
Rujun içinde hangi maddeler var?
Makyaj ürünlerinin en çok tercih edilen ürünüdür. Ruj kelimesi Fransızcada “kırmızı” anlamına gelen “rouge” kelimesinden gelmektedir. Rujun içinde ozokerit, lanolin ve ceserin mumları, balmumu, kastor yağı, beyaz mineral yağı, lanolin yağı, hidrolenmiş bitkisel yağlar, oleil alkol ve bromo asitler bulunmaktadır.Kalıcı ruj zararlı mı?
Bu yüzden de glüten duyarlılığı ve glütene bağlı hastalıklar ortaya çıkıyor. Kalıcı makyaj ürünlerinde glüten bulunuyorç Ruju sürüyorsunuz, 8 saat kalıyor. Glüten insan vücuduna girdiği zaman mide bağırsak duvarında da yapışır. Yapıştığı için de büyük zarar verir.Rujda kurşun var mı?
Rujda kurşun var mı?Son yıllarda birçok tüketim ürününde olduğu gibi rujlarda da bulunan ağır metallar ruj seçimi yaparken daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. İlkini 2007’de Campaign for Safe Cosmetics’in yaptığı testlerde, piyasada çok satılan rujların yaklaşık a’inde kurşun bulmuştu.
Ruj küflenir mi?
Ömrü geçen rujların üzerinin küf mantarlarıyla kaplanmasıdır. Rujların bozulurken yapısının ve kokusunun değiştiğini biliyoruz; ancak, bozulan her ruj küflenmez.Göz farının bozulduğunu nasıl anlarız?
RUJ. Rujun bozulduğunu kokusunun ve renginin bozulmasından anlayabilirsiniz. Rujun bozulduğunu gösteren diğer belirtiler ise çok yumuşak ve yağlı hale gelmesidir.Dudak ruju neden yapılıyor?
Dudak ruju neden yapılıyor?Günümüzde rujların çoğu, pigmentler için baz oluşturan balmumu ve ruja parlak ve mumlu bir doku veren hint yağından yapılıyor. Balmumu en az 400 yıldır rujlar için baz olarak kullanılıyor. O dönemde ruj genellikle karmin kullanılarak renklendiriliyordu.
Hint yağı dışında ruj üretiminde en çok kullanılan yağlar; kakao yağı, bitkisel yağlar, lanonin ve mineral yağdır. En sık kullanılan balmumu türü ise, Brezilya’ya özgü palmiye ağaçlarından elde edilen “Carnauba ” balmumudur. Bu balmumunun daha ucuz alternatifi ise kadelilla balmumudur.
Uzun süreli rujunuzun kalıcı gücüne bağlı olarak dudak balsamı veya vazelin dudaklarınızdaki ruju çıkarmak için etkili olabilir. Dudaklarınıza kremi sürdükten sonra emmesi için 1-2 dakika bekleyin. Ardından silmek için pamuklu bir ped ya da havlu kağıdına ihtiyacınız olacak.
Kalıcı dudak makyajının zararı var mı?
Kalıcı dudak makyajının zararı var mı?Kalıcı makyaj uzun süre ciltte kaldığı için boya malzemeleri deride olumsuzluklara yol açıyor. Bunlar arasında yüzde siyahlaşma, morluk ve şişlik, kaş ve kirpiklerin tamamen yok olması gibi zararları bulunuyor. Dermatolog Dr. Fatma Gündüz, “Kalıcı makyaj, iğne ile yapılan bir operasyon.