- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Rubik küpü ilk çözen ne kadar sürede çözmüştür?
Kısa bir süre önce rubik küpünü 1.04 saniyede çözen robot dünya rekoru kırmayı başarmıştı. Yeni rakibi ise küpü 1 saniyenin altında çözen ilk robot olma ünvanına sahip oldu. Rubik küpünü en hızlı şekilde çözebilen insan Lucas Etter isimli 14 yaşındaki bir genç.Zeka küpü mantığı nedir?
Beyaz sarının, turuncu kırmızının, yeşil ise mavi rengin karşısında yer alıyor. Küpün üstünde beyaz bir ‘artı’ işareti oluşturmak çözüm yolunu kolaylaştırıyor. Beyaz köşeleri çözmek bir diğer önemli adım. Orta katmanın çözülmesi bir anlamda diğer katmanların da çözülmesini basitleştiriyor.Üst köşeler düzeltilir. Üst yüzü çevrilerek sağ alt köşenin de aynı renk kare olması sağlanır. Şimdi de sağ yüz ve alt yüz çevrilerek bütün köşelerin doğru renklere denk gelmesi sağlanır. Üst ve alt yüzleri çevrildiğinde küp tamamlanacaktır.
Rubik küp nasıl yapılır adım adım?
Adım 1: Rubik Küpün ilk yüzeyinin kenarları
- Rubik Küpü, üst yüzü sarı, alt yüzü beyaz olacak şekilde tutun.
- Alt katta sarı kenar arayın. Her kenarın iki yüzeyine de bakın.
- Sarı bir kenar bulduğunuzda; o kenar, kendisinin ait olduğu yerin altına gelinceye kadar alt katı çevirin.
- Şu adımlardan birini uygulayın:
Erno Rubik in rubik küpü çözmek ne kadar sürmüştür?
Rubik küpü tasarlayan Erno Rubik’in, küpün prototipini yaptıktan sonra çözmesi yaklaşık ne kadar sürmüştür? Doğru cevap 1 ay.
Zeka küpü nasıl bulundu?
Rubik, oyuncağa Macar patanti almak için 1975 yılı Ocak ayında başvuruda bulundu. 1977 yılında Sihirli Küp Macaristan’da üretilmeye başlandı.Pazarlama ve tanıtım kampanyalarından yoksun olsa da ilk patlaması Avrupa’da gerçekleşti. Batı akademik dünyasından da küpe büyük ilgi vardı.ERNO Rubik Rubik Küpü çözmek ne kadar sürmüştür?
Rubik Küpü, geometri ile ve üç boyutlu şekillerle ilgilenen Macar heykeltıraş ve mimarlık profesörü Ernő Rubik tarafından 1974 yılında icat edildi. 1975 yılında HU170062 numaralı Macar patentini alan Rubik, uluslararası patent için başvuruda bulunmadı.Zeka küpü kaç yaş için?
Rubik Küpü oynamaya başlanmak için uygun yaş 3’tür. 3 yaşından itibaren her yaş için uygundur.
Rubik küpü Erno Rubik ne kadar sürede çözdü?
3. Bir söyleşisinde dediğine göre Erno Rubik, kendi icat ettiği bu küpü çözebilmek için 1 aydan fazla uğraşmış.