Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

RTS mezunu ne is yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

RTS mezunu ne iş yapar?​

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olan öğrenciler, sinema ve dizi yapım şirketlerinde medya alanındaki birçok kuruluşta, televizyon kanallarında, basın kuruluşlarında, yapım şirketleri ve reklam ajansları gibi görsel işitsel içerik sağlayan kuruluşlarda metin yazarı, senaryo yazarı, yapımcı, yönetmen.

Radyo Televizyon sayısal mı sözel mi?​

Radyo Televizyon sayısal mı sözel mi?
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan sözel puan türü ile tercih edilen bir bölümdür.

Radyo Televizyon hangi alan?​

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü üniversitelerin iletişim fakülteleri kapsamında yer alan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde hangi dersler var?​

Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde hangi dersler var?
Tarihi, Radyo ve Televizyona Giriş, Sosyal Bilimlerde Kavramlar, Sinema Tarihi, Fotoğraf Uygulamaları, Senaryo Yazımının Temel İlkeleri, Kamera Teknikleri, Kitle İletişim Kuramları, Türk Sineması, Görüntü Düzenleme, Türk Medya Tarihi, Video-Kurgu, Ses Yapım Teknikleri, Belgesel Sinema, TV Yapım Tasarım, Film Kuramları …

2 yıllık Radyo ve televizyon Programcılığı ne iş yapar?​

Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunları, radyo ve televizyon yayıncılığı sektörünün önde gelen firmalarında, bölüm danışmanlarının yönlendirmeleri neticesinde yönetmen, spiker, yapım asistanı, metin yazarı, radyo programcısı, muhabir, kameraman olarak sektörde yerlerini alabilir.

Görsel iletişim tasarımı bölümü mezunları ne iş yapar?​

Görsel iletişim tasarımı bölümü mezunları ne iş yapar?
Görsel İletişim Tasarımı mezunu bir kişi, tasarımını oluşturacağı konu hakkında araştırmalar yapar ve bu araştırmalar doğrultusunda en uygun ürünü ortaya çıkarmaya hedefler. Web sitelerine, dijital medya kuruluşları için görselleri düzenleme ve hazırlama görevine sahiptirler.

Radyo Televizyon ve Sinema Sozel mi?​

Radyo ve Televizyon SÖZEL puan türü ile öğrenci almaktadır.

Radyo televizyon hangi puan türünden alıyor?​

Radyo televizyon hangi puan türünden alıyor?
Radyo, Televizyon – Sinema Bölümü taban puanları, AYT’de sözel puan türünden hesaplanır.

Radyo televizyon ve Sinema hangi puan türü?​

Üniversite Adı | Bölüm | Puan Türü
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Radyo, Televizyon ve Sinema (İÖ) (Ücretli) | SÖZ
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ (Vakıf) | Radyo, Televizyon ve Sinema (İngilizce) (%50 İndirimli) (%50 İndirimli) | SÖZ
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Radyo, Televizyon ve Sinema | SÖZ

Radyo ve Televizyon Programcılığı ne kadar maaş alır?​

Radyo ve Televizyon Programcılığı ne kadar maaş alır?
Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü mezunları maaş aralığı 3500 TL ile 5000 TL arasında değişmektedir.

Radyo Televizyon ve Sinema hazırlık var mı?​

Marmara Üniversitesi / İletişim Fakültesi / Radyo, Televizyon ve Sinema için özel koşullar aşağıda belirtilmiştir. Bk. 15 Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. İngilizce yeterlik sınavını başaranlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. …
 
Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) bölümünden mezun olan öğrenciler, çeşitli medya kuruluşlarında ve yapım şirketlerinde birçok farklı pozisyonda iş bulabilirler. Metin yazarı, senaryo yazarı, yapımcı, yönetmen gibi alanlarda çalışma imkanları bulunmaktadır.

RTS bölümü genellikle iletişim fakültelerinde yer alır ve sözel puan türü ile tercih edilen bir bölümdür. RTS mezunları geniş bir yelpazede görsel ve işitsel içerik üreten kuruluşlarda çalışabilirler.

Bölümde alınan dersler arasında Tarihi, Radyo ve Televizyona Giriş, Senaryo Yazımının Temel İlkeleri, Kamera Teknikleri, Görüntü Düzenleme, Belgesel Sinema, TV Yapım Tasarımı gibi dersler bulunmaktadır.

2 yıllık Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden mezun olanlar ise genellikle radyo ve televizyon yayıncılığı sektöründe yönetmen, spiker, yapım asistanı, metin yazarı, radyo programcısı gibi pozisyonlarda çalışabilirler.

Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunları ise tasarım konusunda araştırmalar yapar ve Web sitelerine, dijital medya kuruluşlarına görsel düzenleme ve hazırlama görevlerini üstlenebilirler.

RTS bölümü genellikle sözel puan türünden öğrenci almaktadır, taban puanları da genellikle AYT'de sözel puan türünden hesaplanmaktadır.

Maaş konusunda, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü mezunlarının genellikle 3500 TL ile 5000 TL arasında maaş aldığı söylenebilir.

Bazı üniversitelerde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü için bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanmaktadır ve İngilizce yeterlik sınavını başaranlar doğrudan birinci sınıfa alınmaktadırlar.
 
Geri
Üst