AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rsat ne demek?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rsat ne demek?​

remote server administration tool. sistem yöneticilerinin, windows server 2008 işletim sistemlerini kendi desktop’larından yönetebilmeleri için ihtiyaç duyacakları, neredeyse bütün mmc’leri içeren bir tool. windows vista sp1 ve üstü client işletim sistemlerinde çalışacak şekilde yapılandırılmış olduğundan maalesef xp …

Uzak sunucu yöneticisi ne demek?​

Uzak sunucu yöneticisi ne demek?
Windows Server® 2008 R2 çalıştıran bir sunucuya Uzak Sunucu Yönetim Araçları yüklediğinizde, Windows Server 2003, Windows Server 2008 veya Windows Server 2008 R2 çalıştıran uzak bilgisayarlarda yönetmek istediğiniz roller, rol hizmetleri ve özellikler öğesini seçersiniz.

Server Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Yapılır?​

Yerel Windows bilgisayarınızda: Görev çubuğundaki arama kutusuna Uzak Masaüstü Bağlantısı yazın ve ardından Uzak Masaüstü Bağlantısı’nı seçin. Uzak Masaüstü Bağlantısı’nda, bağlanmak istediğiniz bilgisayarın adını (1. adımdan) yazın ve ardından Bağlan’ı seçin.

RDP yapmak ne demek?​

RDP yapmak ne demek?
RDP “Remote Desktop Connection” Windows çalıştıran bir bilgisayara, Uzak Masaüstü Bağlantısı kullanarak, aynı ağa veya İnternet’e bağlı olan ve Windows çalıştıran başka bir bilgisayardan erişebilirsiniz.

Windows 10 RSAT nedir?​

RSAT eklentisi vasıtasıyla Server rollerini ilgili sunuculara bağlanmadan client işletim sisteminiz üzerinden gerekli delegasyonları gerçekleştirerek AD,DNS,DHCP gibi rolleri yönetebilirsiniz.

Sunucu yönetim aracına nasıl ulaşılır?​

Sunucu yönetim aracına nasıl ulaşılır?
Yine Tools menüsü kullanılarak tüm sunucu rollerine ait yönetim araçlarına ulaşabilirsiniz. Örneğin Active Directory yönetim araçları ile Active Directory ortamında yönetim yapabilirsiniz. Active Directory Users and Computers bağlantısı ile aşağıda görüldüğü gibi active directory nesnelerine ulaşabilirsiniz.

RDP yetkisi nasıl verilir?​

Masaüstünden Bilgisayarıma sağ tuşa basarak ‘Yönet’ kısmına basıyoruz. Buradan Yerel Kullanıcılar ve Gruplar sekmesinden Kullanıcıları seçiyoruz. Boş sayfaya gelerek mouse’muzun sağ tuşuna basarak yeni bir kullanıcı oluşturacağız. ‘Parola her zaman geçerli olsun’ sekmesini seçebilirsiniz.

Administrative Tools Windows 10 nerede?​

Administrative Tools Windows 10 nerede?
Programlar’a tıklayın ve ardından Programlar ve Özellikler’de Windows özelliklerini aç veya kapat’a tıklayın. Windows Özellikleri iletişim kutusunda Uzak Sunucu Yönetim Araçları’nı genişletin ve ardından Rol Yönetim Araçları ya da Özellik Yönetim Araçları’nı genişletin.

RSAT nasıl kullanılır?​

Windows 8 işletim sisteminde çalışan bilgisayar üzerine aşağıda bağlantıları verilen adreslerden ilgili RSAT aracı indirilir. RSAT paketini client bilgisayarına indirdikten sonra işletim sistemi mimarinize uygun olan paketi öncelikle çalıştırarak bilgisayara yüklememiz gerekir.

RSAT (Remote Server Administration Tools), sistem yöneticilerinin Windows Server 2008 ve üzeri işletim sistemlerini kendi desktop bilgisayarlarından yönetmelerini sağlayan bir araçtır. Bu araç neredeyse bütün MMC'leri içerir ve Windows Vista SP1 ve üstü client işletim sistemlerinde çalışacak şekilde yapılandırılmıştır.

Uzak Sunucu Yönetimi, Windows Server® 2008 R2 çalıştıran bir sunucuya yüklendiğinde, uzak bilgisayarlardaki roller, rol hizmetleri ve özellikler üzerinde yönetim yapmanızı sağlar.

RDP (Remote Desktop Connection), Windows işletim sistemlerinde çalışan bir bilgisayara Uzak Masaüstü Bağlantısı kullanarak erişim sağlamaya olanak tanır. Bu sayede aynı ağ veya İnternet üzerinden Windows işletim sistemine sahip başka bir bilgisayardan erişim sağlanabilir.

Windows 10'da RSAT eklentisi vasıtasıyla, ilgili sunuculara bağlanmadan client işletim sistemi üzerinden AD, DNS, DHCP gibi rollerin yönetimini gerçekleştirebilirsiniz.

RDP yetkisi vermek için ise bilgisayardan 'Yönet' seçeneğine giderek Yerel Kullanıcıları ve Grupları bulmalısınız. Buradan yeni bir kullanıcı oluşturup gerekli yetkileri verebilirsiniz.

Windows 10'da Administrative Tools menüsüne erişmek için Programlar'a tıklayıp Programlar ve Özellikler'in içinde Windows özelliklerini aç veya kapat seçeneğini seçerek Uzak Sunucu Yönetim Araçları'nı bulabilirsiniz.

RSAT'ı kullanmak için Windows 8 işletim sistemine sahip bir bilgisayara, gerekli RSAT aracını indirmeniz ve işletim sistemine uygun olan paketi yüklemeniz gerekmektedir.

Geri