Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

RPR testi negatif ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

RPR testi negatif ne demek?​

Negatif çıkan VDRL testi, vücudun Sifilis etkeni olan Trepenoma pallidum bakterisi ile karşılaşmadığı ve bu bakteriye karşı antikor oluşmadığı anlamına gelmektedir. Pozitif çıkan VDRL testinin ise bir hastalık belirtisi olabilir.
VDRL RPR ne zaman negatif olur?
VDRL ve RPR titrelerinde tedavi ile ilk saptanan değerden 4 kat gibi bir düşüş olması gerekir. Ör: 1/32’den 1/8’e düşmesi gibi. Erken enfeksiyonlarda hızla düşerken (6-12 ay) ve hatta negatif olurken, geç enfeksiyonlarda ise daha yavaş (1-2 yıl) düşebilir.
RPR testi nasıl yapılır?
RPR Sfiliz Testi, VDRL, serumdan
- Testin anlamı: Sfiliz tanısında kullanılır. Enfeksiyonun aktif döneminde veya başlangıç evresinde test pozitif olur. Tedavi ile negatifleşir.
- Gerekli örnek: Kanı katıksız, kırmızı kapaklı tüplere alın, santrifüj edip 1.0 mL serumu soğuk zincirle gönderin.
- Referans değerler: Negatif.

RPR açılımı nedir?​

Sifiliz enfeksiyonlarının tanısında kullanılan Rapid Plasma Reagin (RPR) ve Treponema pallidum Hemaglutinasyon Assay (TPHA) test sonuçlarının 2005-2010 yılları arasındaki değerlendirilmesi.
TPHA testi negatif ne demek?
TPHA Testi Nedir? TPHA testi, frengi hastalığının teşhis edilmesinde en çabuk sonuçlanan testlerden birisidir. Spesifik ve oldukça düşük maliyetli olan bu test çok hızlı sonuç vermesi nedeniyle de çok tercih edilir. Bu test sırasında alınan kan örneğinden treponemal antikorlar saptanmaya çalışılır.
Treponema pallidum hastalığı nedir?
Frengi, diğer adıyla frengi, Treponema Pallidum adlı mikrobun yol açtığı sistemik bir hastalıktır. Tedavi edilmez ise beyin, sinir, göz ve iç organlarda ciddi hasarları beraberinde getirerek ölüme neden olur. Tüm dünyada yaygın olarak görülür.

TPHA testi ne zaman yapılmalı?​

Genel olarak cinsel ilişki yoluyla bulaştığı için bilinmeyen bir partnerle ilişkiden ya da herhangi bir şüpheden sonra testler vakit kaybetmeden yapılmalıdır.

Geri