AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Route tablosu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Route tablosu nedir?​

Yönlendirme Tablosu (Routing Table), yönlendiriciye (router) bir paket geldiğinde, yönlendiricinin o paketi nereye yönlendirmesi gerektiğine dair rotaları içeren tablodur. Rotalar bu tablo içinde hiyerarşik bir düzende tutulurlar.

Günümüzde en çok tercih edilen yönlendirme algoritmaları nelerdir?​

En etkili kural (Optimality Principle)
Route Network nedir?
Routing farklı networklerin birbirleriyle haberleşmek için hangi yolu kullanması gerektiğinin hesaplanması ya da seçilmesi işlemidir. Routing işlemini Router(yönlendirici)lar yapar. Router lar paketleri IP paket başlığında bulunan hedef adres bilgisini kullanarak diğer router lara gönderir.
Route kavramı nedir?
Routing kavramı genel bir kavram olmakla beraber en popüler olan network üreticisi Cisco ile özdeşleşmiş durumda görünmektedir. Routing; LAN(Yerel Ağ Bağlantısı) bağlı olan ve iç network’de yer alan dosyaların, videoların bulunduğu sunuculara erişirken mutlaka bir yönlendirmeye ihtiyaç duyulur.

IP Route komutu ne işe yarar?​

Dizgide ki her komut aşağıda açıklanmaktadır: ip route: Statik route oluşturmak için kullanılan komut. destination_network: Routing tablosuna yerleştirilen network. mask: Ağda kullanılan subnet maskı.

Routes uygulaması nedir?​

Routing, request işlemlerinde kullanılabilecek, karmaşık kuralları kolaylıkla yönetebilme özelliği (GET, POST gibi HTTP methods, middleware gibi) ile öne çıkar. Routing işleminde işlemler route’lar (path) üzerinden yürütülür. Bu sayede URL eşleştirme işlemleri farklı amaçlarla gerçekleştirilebilmektedir.
Laravel Route nedir?
En basit tanımıyla routing işlemini yol göstermek gibi düşünebilirsiniz. Örneğin /uyeler bölümüne giriyorsa, o zaman şu fonksiyonu çalıştır ya da şu controller dosyasını çağır dediğiniz bir yapı düşünün. İşte buna routing yapısı deniyor.
Dinamik yönlendirme protokolleri nelerdir?
Dinamik yönlendirme protokolleri temelde 2 ye ayrılır. Kurum içinde kullanılanlara Interior Gateway Protocol (IGP), Kurumlar arası kullanılana ise Exterior Gateway Protocol (EGP) dür. Dinamik Routing protokolleri en iyi yolu bulmak için Distance Vector, Link State ve Path Vector olarak 3 adet algoritma kullanır.
 
Geri
Üst