AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rousseau platonun egitim anlayisini nasil yorumlardi?

Editör

Yeni Üye

Rousseau platonun eğitim anlayışını nasıl yorumlardı?​

Rousseau, insanın doğa- sına göre eğitim verirken; Platon, belli bir eğitimle istenilen doğanın oluşturulabileceğini savunmaktadır.

İnsanın mutlak bir doğası var mıdır?​

Doğduğunda bir kişinin doğası tertemizdir. Fakat içinde yaşadığı toplum ve doğal olmayan etkinlikler insan doğasının kirlenmesine neden olur. Marx bireye ilişkin her şeyin bilinci de dâhil olmak üzere yaşamının maddi koşulları tarafından belirlendiğini vurgulamaktadır.

İnsanların doğal iyi oluşları düşüncesi Rousseau nun eğitim modeline nasıl temel olmaktadır?​

İnsanların doğal iyi oluşları düşüncesi Rousseau nun eğitim modeline nasıl temel olmaktadır?
Özet: Rousseau, insan doğasını ve bu doğadan kaynaklanan her şeyi ilk haliyle iyi kabul eder. Bu nedenle eğitimin insan doğasını törpülemeye dönük olmaması, insan doğasındaki olumlu duyguları açığa çıkarması gerektiği üzerinde durur.

Rousseau ya göre eğitim nedir?​

Rousseau ya göre eğitim nedir?
Rousseau, insanların doğal olarak iyi olduğuna ve medeniyetin yozlaştığına inanıyordu. Ona göre, eğitimin asıl görevi, çocuğun doğal iyiliğini mümkün olan en yüksek derecede korumak ve geliştirmektir.

Rousseau ya göre eğitimin temel kaynakları nelerdir?​

Doğa, Toplum ve Olgu. Eğitmenin görevi bu üç aracın eşit bir şekilde eğitim içinde yer almasını sağlamaktır.

JJ Rousseau eğitim anlayışı nedir?​

Rousseau genel olarak özgürlüğe çok önem verir ve özgürlüğün de doğada mevcut olduğunu düşündüğünden dolayı eğitimin de doğal, özgür olmasını ve bu karakterde yurttaşlar yetiştirmesi gerektiğini savunur.

Rousseau hangi eğitim felsefesi?​

Rousseau hangi eğitim felsefesi?
Rousseau genel olarak özgürlüğe çok önem verir ve özgürlüğün de doğada mevcut olduğunu düşündüğünden dolayı eğitimin de doğal, özgür olmasını ve bu karakterde yurttaşlar yetiştirmesi gerektiğini savunur. Bu çalışmada Rousseau’nun natüralist eğitim anlayışı ele alınarak etkileri açıklanmaya çalışılacaktır.

Natüralizmde eğitim nedir?​

Natüralizmde eğitim nedir?
Natüralist eğitim yaklaşımına göre, öğrenme, çocuğa uygun bir öğrenme platformu yaratılması ile gerçekleşir. Öğretmen öğrenciye hazır bilgi aktaran değil, çocuğa özgür bir ortam sağlayarak onun öğrenme fırsatı yakalamasını gözleyen ve kolaylaştıran kişidir.

Geri