AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rotator manset yirtigina ne iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rotator manşet yırtığına ne iyi gelir?​

Rotator manşet yırtığı nedeniyle oluşan ağrılar için ağrı ve ödem giderici ilaçlar verilebilir. Omuz eklemini kuvvetlendirme ve esnetme egzersizleri de önemlidir. Tam bir rotator manşet yırtığı durumunda ise kapalı bir cerrahi tedavi yöntemi olan artroskopik ile tedavi edilir.

Rotatör manşet nedir?​

Rotator manşet (Omuz tendonları), kolun dirsekten yukarı bölümünü kürek kemiğine bağlayan kaslar ve kirişlerinin oluşturduğu demete verilen isimdir. Çalışırken, spor yaparken omzumuzun sağlam ve dengede durmasını sağlayan rotator manşettir.
Hangi durumda rotator cuff yırtığı görülür?
Akut Rotator Manşet Yırtıkları Genellikle sporcularda görülür. Aşırı yüklenme yada ani bir hareket sonucu rotator manşet kaslarının herhangi birinde tam kat ya da kısmi yırtık oluşabilir. Sporcunun antrenman eksikliğine ve rotator manşet kasları üzerinde özel olarak çalışma yapmamasından kaynaklanır.

Rotator manşet kasları nedir?​

Rotator Manşet Kasları olarak da bilinen Rotator Cuff Kasları, omzu sabitlemek için bir arada çalışan kas ve tendon grubu olarak tanımlanır. Top soket tipinde bir eklem olan omuz eklemi, kürek kemiği olarak bilinen scapula’nın sığ glenoid kavitesine oturur.

Kaf yırtığı nedir?​

Rotator Kaf Yırtıkları Nedir? Rotator tendon yırtığı, omuz eklemini hareket ettiren tendonların yırtığıdır. Bunlar 4 adet tendondur. (Supraspinatus, İnfraspinatus, Teres Minor ve Subscapularis) En çok supraspinatus tendonunda yırtık görülür.
Rotator cuff kasları kac tane?
Bu kaslar: M.supraspinatus, M.infraspinatus, M.teres minör, M.subscapularis’tir.
Hastalığın geçmişine göre omuz yırtığı ortalama 6 hafta sürer. Özellikle bu sürede doku ile kemiğin iyileşme ve kaynaşma süreci olur. Hekimin tedaviye başlamasının ardından hastanın hastalık öyküsüne bağlı olarak bu süre artabilir. Omuz yırtığı ciddi bir rahatsızlık olduğu için kendiliğinden geçmez.
Rotator manşeti, her zaman olduğu gibi, atletik aktiviteyle her zaman yırtılmaz. Hareketsiz bir yaşam tarzı olan bir insanda bile yırtılmış bir döndürücü manşonuna yol açabilecek çeşitli mekanizmalar vardır. Rotator manşonunun yırtılması, tek bir travmatik olaydan ziyade bir süre boyunca yavaşça gerçekleşir.
Ne işe yarar rotator manşet yırtıklarını onarmak?
rotator manşet yırtıklarını onarmak için birkaç seçenek vardır, ortopedistiniz bunların içinden sizin için en uygununu seçecektir. rotator manşet yırtığı cerrahisinde genellikle uygulanan, tendonun kopmuş olduğu yere yani humerus başına dikilmesidir.

Peki, rotator manşet ne işe yarar?​

rotator manşet ( rotator kaf ) yani omuz kası yırtıkları yetişkinler arasında oldukça sık rastlanan bir ağrı ve sakatlık nedenidir. yırtık bir rotator manşet, omuz çevresini zayıflatacak ve güçsüzleştirecektir. bu durum , saç tarama, giyinme gibi birçok günlük aktiviteyi ağrılı bir hale getirebilir.
 
Geri
Üst