AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rotary kulubune nasil uye olunur?

Editör

Yeni Üye

Rotary kulubüne nasıl üye olunur?​

Aday Üyelik / Üyelik Süreci: -Kişi, kulübün gerçekleştirdiği çoğu toplantıya ve etkinliğe katılması gerekmektedir. -Yönetim kurulu uygun gördüğü zaman kişi, “Aday Üye Eğitim Semineri”ne katılarak aday üyelik sürecine başlamalıdır. -Aday Üye ünvanını kazanan kişi, kulübün toplantılarına ve etkinliklerine katılmalıdır.

Rotary Kulübü mason mu?​

Rotary Club, Masonlukla bir alakası olmadığını iddia eder, fakat teşkil Masonikguruplardan dünya çapında en güçlülerinden biri olan ROTARY’nin üyeleri genellikle iş çevrelerinden olmakla birlikte, siyaset, eğitim ve basın alanlarından da çoksayıda üyesi mevcuttur. Yani Mason localarının bir alt basamağıdır.

Rotary Kulübü bursu ne kadar?​

Rotary Kulübü bursu ne kadar?
Burs başvuruları tamamlanmıştır. Burs almaya hak kazananlar aşağıda belirtilmiştir. Burslarımız aylık 250 TL’dir. 15 Ekim 2021 tarihinden 15 Haziran 2022 tarihine kadar 9 ay olarak yatırılmaktadır.

Rotary Kulübünün amacı nedir?​

Rotary Kulübünün amacı nedir?
“Rotary, yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek ve dünya çapında örgütlendiği bir hizmet kuruluşudur”.Rotary’ nin hizmet ideali, “Kendinden Önce Hizmet” olarak tanımlanır.

Lions Kulübü nasıl üye olunur?​

Bir yıl üyeliğini doldurmuş ve üyelik gerekliliğini yerine getirmiş bir üyenin önerisi ve kulüp yönetim kurulunun onayı ile üye olunur. Adayın en az üç ay kulüp çalışmalarına ve toplantılarına katılması istenir. Aday gerekli eğitimleri aldıktan sonra bir giriş töreni ile üyeliğe kabul edilir.

Türkiyede kaç Rotary kulübü var?​

Bugün ülkemizde 2420, 2430, 2440 no.lu 3 bölgede 230 Rotary Kulübü vardır. İlki 1905 yılında Chicago’da kurulan Rotary Kulübü’nden yarım asır sonra Rotary, Türkiye’de de faaliyete geçmiştir. Bugün, ülkemizde, 5.996 Rotaryen bulunmaktadır.

Rotary aidat ne kadar?​

Rotary aidat ne kadar?
2018 – 2019 Dönemi kapsamında, Kulüp Aylık Aidatı:290.- TL, devamdan muaf üyeler için yıllık aidat 1,050 TL ve yemek ücreti 65.- TL olmuştur.

Askev Burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?​

Askev Burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
Başvurular 1 Ekim’den itibaren değerlendirilmeye alınır. Burs sonuçları kasım sonu aralık başı gibi belli olmaktadır. Burs almaya hak kazanan öğrencilere e-posta ile bilgi verilmekte ve bursu onaylamaları istenmektedir.

Şaban Cengiz Vakfı bursu ne kadar?​

İhtiyaç Bursu Tüm öğretim kademelerinde eğitim öğretimine devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen burs türüdür. Burs tutarımız 2020 Eylül ayı itibariyle 10 Ay / 300,00 TL olarak revize edilmiştir.

Rotaract ne iş yapar?​

Rotaract, üyelerinin şahsi gelişmelerinde kendilerine yardım edecek bilgi ve becerilerini arttırmak, toplumlarının fiziksel ve sosyal gereksinimlerine hitap etmek ve dostluk ve hizmet çerçevesinde dünyadaki bütün insanlar arasında daha iyi ilişkiler kurmak için genç kız ve erkeklere fırsat veren ve Rotary kulüpleri …

Lions Kulübünün amacı nedir?​

Lions Kulübünün amacı nedir?
Lions toplumun gelişmesinde katkıda bulunmak ve sosyal yaşama destek vermek amacını taşıyan, karşılıksız hizmet etmeyi bir yaşam ve davranış biçimi olarak benimseyen gönüllü insanların biraraya geldiği uluslararası bir hizmet kuruluşudur.

Lions Vakfı kimin?​

Lions Vakfı kimin?
Fahrettin Kerim Gökay tarafından kurulmuştur. Dünyada 200 ülkede, 47.000 Lions Kulübü, 1.4 Milyon Lion; Türkiye’de 300’den fazla Lions Kulübü, 6000’e yakın Lion vardır. Lion’ların ana amacı gönüllü olarak dünya toplumuna karşılıksız hizmet etmektir.

Rotary kulübüne üye olmak için belirli bir süreç izlenmelidir. Kişi, kulübün düzenlediği toplantılara ve etkinliklere devam etmeli ve yönetim kurulu tarafından uygun görüldüğü takdirde "Aday Üye Eğitim Semineri"ne katılmalıdır. Aday ünvanını kazanan kişi, kulübün toplantılarına ve etkinliklerine aktif bir şekilde katılmalıdır. Rotary kulübü, barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmayı, yüksek ahlak standartlarını teşvik etmeyi ve hizmet odaklı çalışarak topluma katkı sağlamayı hedefler. Üyeler genellikle iş çevrelerinden gelse de siyaset, eğitim ve basın gibi farklı alanlardan da üyeler bulunmaktadır.

Rotary Club, Masonlukla bir ilişkisi olmadığını belirtse de bazı kaynaklar Rotary'nin Masonik gruplardan etkilendiğini iddia etmektedir. Masonik locaların bir alt basamağı olarak ifade edilen Rotary Club, dünya genelinde güçlü bir ağa sahip olup çeşitli alanlardan pek çok üyeyi bünyesinde barındırmaktadır.

Rotary kulüpleri, ülke genelinde farklı bölgelerde faaliyet göstermektedir. Türkiye'de 3 farklı bölgede toplamda 230 adet Rotary Kulübü bulunmaktadır. Ülkemizde yaklaşık olarak 5.996 Rotaryen aktif olarak görev yapmaktadır. Rotary aidatları ise dönemsel olarak belirlenmekte olup, 2018-2019 dönemi için kulüp aylık aidatı 290 TL olarak belirlenmiştir.

Rotaract kulüpleri gençler için hizmet, liderlik ve kişisel gelişim fırsatları sunan, toplum ihtiyaçlarına odaklanan ve Rotary kulüpleri ile işbirliği içerisinde olan organizasyonlardır. Lions Kulübü ise toplumun gelişimine katkı sağlamayı ve sosyal yardımlar yapmayı hedefleyen uluslararası bir hizmet kuruluşudur. Lions Vakfı ise gönüllü Lion'ların dünya toplumuna karşılıksız hizmet etmeyi amaçladığı, uluslararası alanda faaliyet gösteren bir vakıftır.

Geri