AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rosto et nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.837
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Rosto et nedir?​

Büyük ve bütün bir parça halinde alınan yağsız, sinirsiz dana nuar etini tuz ve karabiberle çeşnilendirdikten sonra yüksek ateşte mühürleyin. İki farklı yöntem var önünüzde. Kök sebzelerle haşlama ya da fırında kızartma.

NUAR kıyma ne demek?​

Yağsız ve sinirsiz bir et olan nuar, dünya mutfak kültürlerinde rosto denince akla gelen ilk et çeşididir. Ortalama 1,5 – 2 kilogram civarında olan nuar birinci kaliteye sahip lezzetli etler arasında yer alır.

NUAR nasıl yapılır?​

NUAR nasıl yapılır?
Dana Nuar Rosto Tarifi Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencerede yapacağız.
- Tencereye zeytinyağı ekleyin ve kızdırın.
- Etin her yerini baharatlayıp tuzlayın.
- Eti delmeden sağlı sollu mühürleyin.
- İrice doğranan sebzeleri ekleyip yarısına kadar su ekleyip 45 dakika pişirin.
- Pişen eti tencereden alın keskin bir bıçakla dilimleyin.

Dana Nuar hayvanın neresi?​

Dana Nuar hayvanın neresi?
Nuar; tranç, kontrnuar, sokum ve yumurta gibi hayvanın but bölümünde yer alır. Dananın diz ekleminin iç tarafından başlayarak kalça ekleminin dışına doğru uzar, ayrıca kontrnuara göre daha ince ve uzun bir yapıdadır.

Rosto hayvanın neresi?​

Rosto: Kol kısmında olduğu gibi but kısmından da çıkartılan rostoluk eti, kuzunun ağır olan tadını almak ve aromalandırmak için çeşnilendirdikten sonra fırında pişirebilirsiniz.

Rostoluk et nasıl pişirilir?​

Dana Rosto Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dilimlenmiş rostoluk etler hatlı ateşteki yağsız teflon tavada önlü arkalı mühürlenir.
- Havuçlar soyulur verev olarak doğranır.
- Sarımsaklar soyulur.
- Düdüklüye sıvı yağ konulur.
- Biraz ısınınca havuç ve sarımsaklar eklenir.
- Daha sonra salça eklenerek biraz kavrulur.

Tranç mı NUAR mı?​

Tranç mı NUAR mı?
Tranç: But kısmından çıkan yağsız bir ettir. Kas yapısı yoğun, yağ dokusu azdır. Kıpkırmızıdır. Nuar: But kısmından çıkan, yağ oranı düşük bir ettir.

Dana Nuar nerede kullanılır?​

Dana Nuar nerede kullanılır?
Rosto, çiğ köfte ve haşlama gibi yemeklerde öncelikli olarak tercih edilen nuar, yağlı bir yapıda olmaması nedeniyle ızgara ya da tavada pişirmeye uygun değildir.
Rosto eti nasıl yumuşatılır?​
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar.
Tavada dana rosto nasıl pişirilir?​
 
Dana Rosto tavada pişirmek oldukça kolay ve lezzetli bir seçenektir. İşte adım adım tavada dana rosto nasıl pişirilir:

Malzemeler:
- Dilimlenmiş rostoluk et
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Teflon tavada pişirmek için yağ

Yapılışı:
1. Dilimlenmiş rostoluk etleri tuz ve karabiberle güzelce ovalayın.
2. Bir teflon tavada yağsız olarak mühürleyin. Yüksek ateşte önlü arkalı olarak kısa süre pişirin. Bu sayede etin üzeri kızaracak ve içi sulu kalacaktır.
3. Eti piştikten sonra tavada kendi suyunu salmasını sağlayarak dinlenmeye bırakın. Bu aşamada etin suları içinde kalmasını sağlayarak yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz.
4. Dilimlenmiş rosto servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak yanında sebzeler veya garnitürlerle servis yapabilirsiniz.

Tavada dana rosto pişirmek için bu basit adımları takip ederek lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst