AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rontgenci kac saat calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Röntgenci kaç saat çalışır?​

MADDE 21 – Röntgen ve radyom ile “daimi olarak” günde 5 saatten (ek kanunla 7 saate çıktı) fazla çalışılamaz. Röntgen muayenehanelerinde pazardan maada ayrıca bir gün daha öğleden sonra tatil yapılmalıdır.

Şua izni nasıl hak edilir?​

ŞUA İZNİNİN KOŞULLARI Bu maddeye göre ise hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir.Sağlık Bakanlığı İzin Yönergesi, m.25’te de aynı doğrultuda düzenleme vardır. En az 1 yıl çalışma şartı yoktur.
bugün devamlı radyasyona maruz kalan radyoloji çalışanlarının izinlerinin kaldırılması gündeme gelmekte. şua izni olarak bilinen ve yılda 1 ay radyasyonun yan etkilerinin azaltılması adına verilen radyasyon iznini devlet kaldırıyor.
Şua izni ne zaman alınır?
Kocaeli İdare Mahkemesi’ne açılan dava neticesinde Şua İzni için 1 yıl beklemeye gerek olmadığına karar verildi. İdare Mahkemesi sıfırdan başlayan Radyoloji Teknisyeni veya Radyasyon çalışanı 12 ay çalıştıktan sonra Şua izni hak eder. Ve takip eden yıllarda 6 aydan sonra ‘Şua İzni’ne çıkabilir ibaresini iptal etti.
Şua izni kalkıyor mu?
Şua izni kâğıt üzerinde kalkmasa da fiilen tamamen kalkmış olacak” diye konuştu.

Radyoloji şua izni kaldırıldı mı?​

Şua izinleri kaldırılıyor mu? Radyoloji Uzmanı Dr. Deniz Türkyılmaz; Radyoloji, Radyom ve Elektrikle Tedavi Müesseseleri Hakkında Nizamname, 25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle yürürlükten kaldırıldı, yeni düzenlemeleri içeren bir yönetmelik yayınlanmadı.

Radyoterapi teknikeri kaç saat çalışır?​

3153 sayılı yasaya 2010 yılında eklenen Ek Madde 1. “iyonlaştırıcı radyasyonla teşhis, tedavi veya araştırmanın yapıldığı yerler ile bu iş veya işlemlerde çalışan personelin” haftalık çalışma süresini 35 saat olarak belirlemiştir.
Radyoloji uzmanlarına yönelik sadece acil tanı ve tedavinin uygulanabileceği durumlarda nöbet uygulamasına gidilebileceği belirtildi. Genelge’de, bunun dışında herhangi bir nöbetin söz konusu olmadığı bildirildi.
Radyoloji Nizamnamesi kaldırıldı mı?
Yukarıda, sıralanmış olan kuralları içeren Nizamname 25 Haziran 2021 tarihi itibarıyla kaldırıldı. Konu ile ilgili hali hazırdaki düzenleme 3153 sayılı Radyoloji, Radyom ve Elektrikle Tedavi ve Diğer Fizyoterapi Müesseseleri Hakkında kanundur.
 
Geri
Üst