- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Rönesans içindeki ilk bilimsel devrimi gerçekleştiren bilim insanı kimdir?
Rönesans döneminde Avrupa’da filizlenen dönüşüm bugün de devam etmektedir. Nicolaus Copernicus’un 1543’te yayımlanan De revolutionibus orbium coelestium adlı yapıtı ile Andreas Vesalius tarafından yazılan De humani corporis fabrica bilimsel devrimin başlangıç noktası olarak kabul edilmektedir.Teleskopla dunyayi Gozlemleyen bilim adami kimdir?
1609’da Hollanda’da teleskopun icat edildiğini öğrenmesinin ardından kendisi daha gelişmiş bir teleskop üretti ve bunu astronomi gözlemlerinde kullandı. Teleskopu astronomik amaçla kullanan ilk bilim insanı olan Galileo, kendi ürettiği teleskopla önemli gözlemler yaptı.Yaptığı çalışmalarla 18 yüzyıl bilim devriminin mimarı kimdir?
Galileo Galilei (1564-1642)Pisa ve Padova üniversitelerinde çalışmış olup, gökbilimci, fizikçi, mühendis, matematikçi ve filozoftur.
Rönesans dönemi yazarları kimlerdir?
Rönesans Dönemi’nin sanatçıları, yarattığı eserler ile büyük bir iz bırakmayı başarmıştır. Leonardo Da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Raffaello Sanzio, William Shakespeare ve Michel de Montaigne dönemin önemli sanatçıları arasında yer almaktadır.Bilim devriminin mimarı olarak adlandırılan kişi kimdir?
Antoine Lavoisier(1743-1794) modern kimyanın kurucularından olup büyük bilimsel başarılara imzasını atmıştır; Periyodik Tablo ve oksitlenme teorisi gibi kimyanın temel konularıyla ilgili ilk uğraşanlardandır.Rönesans döneminin bilim Adami nedir?
Rönesans döneminin bilim adami yeni bir bakış değil, yeni bir oluşum ortaya koymustur. Rönesans, insanın kendi üzerine eğildiği, kendini keşfettiği ve hümanist görüşün önem kazandığı bir dönemdir. Ortaçağ’da egemen olan Hristiyan anlayışı bu dünyanın değerini, insanı öbür dünyaya hazırlayışı ile ölçmüştür.
Rönesans, insanın kendi üzerine eğildiği, kendini keşfettiği ve hümanist görüşün önem kazandığı bir dönemdir. Ortaçağ’da egemen olan Hristiyan anlayışı bu dünyanın değerini, insanı öbür dünyaya hazırlayışı ile ölçmüştür. Oysa hümanistler insanın bu dünyadaki yaşamı ile ilgilenmişlerdir.
Rönesans, diğer bütün özellikleri bir yana, Ortaçağ’ın kavramlarına ve yöntemlerine karşı bir başkaldırıdır. Herkes bilir ki her nesil bir öncekine karşı şu veya bu ölçüde tepki gösterir; her dönem bir öncekine karşı yapılmış bir başkaldırıdır ve bu böyle devam eder; ancak, Rönesans’da yapılan başkaldırı, diğerlerine göre daha sert olmuştur.