AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Romork ruhsata nasil isletilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Römork ruhsata nasıl işletilir?​

Römork bağlantısı bazı araçlarda fabrika çıkışı olabileceği gibi otomobillerin büyük çoğunluğuna sonradan da bağlanabilir. Bu işi yapan büyük firmalar mevcuttur. Römork bağlantısı yaptıktan sonra çizilen proje ile birlikte araç, tespit muayenesine sokulur. Bu sayede çeki demiri ruhsata işlenmiş olur.

Hususi araca römork takılır mı?​

Hususi araca römork takılır mı?
Çeki demiri takılabilen her araca römork takılabilir. Bazı özel modeller dışında her araca çeki demiri takılabilmektedir.

Motosiklet arkası römork yasak mı?​

Motosiklet römorku ile ilgili hiçbir yasa ve yasal düzenleme bulunmamaktadır. Sonuç olarak aracınızda römork veya karavan çekmek istediğinizde çeki demiri, ruhsata işleme gibi birçok sürece girmeniz gerekiyor.

Römork muayenesi nasıl yapılır?​

Römork muayenesi nasıl yapılır?
Konu ile ilgili Tüvtürk yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, çekici ve römorku aynı tarih ve saatte muayene ettirmek isteyen firmalarımızın, TÜVTÜRK çağrı merkezi (0850 222 88 88) üzerinden müşteri temsilcisi ile görüşerek ilgili randevularını ayarlayabildiği aktarılmaktadır.
Araca çeki demiri işletmek ne kadar?​
Çeki demiri montaj maliyeti, aracınızın marka modeline göre ve çeki demirinin kalitesine göre değişebilir. Ancak toplam maliyet ortalama olarak 2800₺ ile 6000₺ arasında değişebilir.

B sınıfı ehliyet römork kullanır mı?​

B sınıfı ehliyet römork kullanır mı?
Normalde motorkaravanlar için aracın ağırlığı ve yolcu kapasitesine göre alınması gereken ehliyet değişiyor. Ancak çekme karavan, römork gibi araçlarda karavan ehliyeti yani BE sınıfı ehliyet gereklidir. Bu nedenle b ehliyet römork kullanımı kabul edilmiyor.

Frenli römork ne demek?​

Römorktaki fren merkezi önde onu çeken aracın frenlemesi sonunda kendi ataleti ile freni hisseder ve harekete geçip römorkun frenlerine kumanda eder.Bu nedenle bu sisteme Atalet Freni, Kinetik Enerji Freni, negativ İvme Freni gibi teknik adlar verilmiştir.Bizde de buna halk arasında çarpma fren denilir.Esasında Fren …

Römork plakası olur mu?​

Römork plakası olur mu?
O2 Sınıfı Römorklara plaka ve ruhsat alma zorunludur. O1 Sınıfı Römorklarda da plaka zorunludur.

Motosiklete aksesuar takmak yasak mı?​

Görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar ve eşya bulunan, tehlike yaratacak veya çevredekileri rahatsız edecek derecede duman ya da gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 172 lira ceza ödeyecek.

ATV römorkları kaç para?​

ATV römorkları kaç para?
“Römork > Taşıma Römorkları”
İlan Başlığı | Fiyat | İlan Tarihi
KOCAER O1 BELGELİ MOTOSİKLET / ATV TAŞIMA RÖMORKU | 16.000 TL | 06 Mayıs 2022
taksi romorko | 3.950 TL | 03 Mayıs 2022
KORKUTELİOTORÖMORKDAN ÇİFT DİNGİL 133X230 VE 133X270 SIFIR RÖM | 10.700 TL | 06 Mayıs 2022
ATV/UTV TAŞIMA RÖMORKU | 15.500 TL | 01 Mayıs 2022
Römork muayene ücreti ne kadar?​
Bu kapsamda araç cinslerine göre muayene ücreti aşağıda belirtilmiştir: Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 507,40 TL. Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 685,58 TL. Traktör ve motosikletler için 258,42 TL.

Çeki demiri nasıl ruhsata işlenir?​

Çeki demiri nasıl ruhsata işlenir?
TSE araç kontrol merkezinden randevu alınarak araca montajı yapılan çeki demirinin projesi onaylatılır ve en yakın NOTERE çeki demirinin ruhsata işlenme işlemleri yaptırılır. USTA MÜHENDİSLİK ARAÇ PROJE BÖLÜMÜ destek alınmalıdır. Araca takılan çeki demirinin 30 gün içinde tescilinin yapılması gerekmektedir.

Çeki demiri trafik cezası ne kadar?​

ÇEKİ DEMİRİ İŞLİ OLMAYAN ARAÇLARA ; TRAFİK DENETLEMELERİNDE, 235 TL PARA CEZASI VE 7 GÜN İŞLETTİRME YADA SÖKTÜRME MÜSADESİ UYGULANIR, AKSİ TAKTİRDE ARAC TRAFİKTEN MEN EDİLİR.

Römork için ehliyet gerekir mi?​

Römork için ehliyet gerekir mi?
B sınıfı ehliyet römork kullanımı yerine BE sınıfı ehliyet gereklidir. B sınıfı sürü belgesi ile kullanılan araçlar için römorklü yük taşımacılığı yapanlar BE sınıfı ehliyet alırlar. Bu ehliyetli romörk kullanılabilmesi için römork ya da yarı romörk yükü ağırlığının sınırı 3500 kg olmaktadır.
 
Römork ruhsata nasıl işletilir sorusuna verilen yanıtta, römork bağlantısı yapıldıktan sonra aracın tespit muayenesine sokularak çeki demirinin ruhsata işlendiği belirtilmiş. Bu süreçte çeki demiri takılmış aracın belirli bir prosedürü takip etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Hususi araçlara römork takılıp takılamayacağına dair soruda, çeki demiri takılabilen neredeyse tüm araçlara römork takılabileceği ifade edilmiş. Ancak bazı özel modeller dışında çeki demiri takılabilen araçlara römork bağlanabileceği vurgulanmış.

Ayrıca, motosiklet arkası römork kullanımıyla ilgili herhangi bir yasal düzenlemenin bulunmadığı belirtilmiş. Ancak römork veya karavan çekmek isteyen araç sahiplerinin çeki demiri, ruhsat işlemleri gibi süreçlere girmesi gerektiği ifade edilmiş.

Römork muayenesinin nasıl yapıldığına dair bilgiler paylaşılmış ve TÜVTÜRK yetkilileri ile görüşerek muayene randevusu alınabileceğinden bahsedilmiş.

Çeki demiri montaj maliyetinin aracın marka modeline ve çeki demirinin kalitesine göre değişebileceği belirtilmiş. Ortalama olarak maliyetin 2800₺ ile 6000₺ arasında olabileceği ifade edilmiş.

Son olarak, B sınıfı ehliyetin römork kullanımına uygun olup olmadığına dair soruda, motorkaravanlar için alınması gereken ehliyetin aracın ağırlığı ve yolcu kapasitesine göre değiştiği ancak çekme karavan ya da römork gibi araçlarda BE sınıfı ehliyetinin gerektiği vurgulanmış. Bu kapsamda B sınıfı ehliyetin römork kullanımı için yeterli olmadığına dikkat çekilmiş.
 
Geri
Üst