AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Romork cekmek icin ne gerekli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Römork çekmek için ne gerekli?​

Kısaca özetlemek gerekirse; Çeken aracın plakasının römorka da takılması yada yazılması gerekir. Yüklü ağırlığı 750 Kg üstünde olan römorkların tescil edilmesi ve sürücünün römorklu bir sınava girerek ehliyetine işletmesi gerekir. Hız sınırları römork çeken araçlara % 10 eksiği ile uygulanır.
B sınıfı ehliyet römork çekebilir mi?
Normalde motorkaravanlar için aracın ağırlığı ve yolcu kapasitesine göre alınması gereken ehliyet değişiyor. Ancak çekme karavan, römork gibi araçlarda karavan ehliyeti yani BE sınıfı ehliyet gereklidir. Bu nedenle b ehliyet römork kullanımı kabul edilmiyor.

Römork Tip Onay Belgesi nasıl alınır?​

- Yapılacak olan İmalat veya Tadilatın hazırlanması
- Belirlenen Direktiflere göre projenin hazırlanması
- Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Test kuruluşuna Yönlendirme yazısı alınması
- Test kuruluşunun talep ettiği dokümanların ve evrakların hazırlanması
- Testlerin yapılması
Römork muayenesi nasıl yapılır?
Konu ile ilgili Tüvtürk yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, çekici ve römorku aynı tarih ve saatte muayene ettirmek isteyen firmalarımızın, TÜVTÜRK çağrı merkezi (0850 222 88 88) üzerinden müşteri temsilcisi ile görüşerek ilgili randevularını ayarlayabildiği aktarılmaktadır.
Çeki demiri montaj maliyeti, aracınızın marka modeline göre ve çeki demirinin kalitesine göre değişebilir. Ancak toplam maliyet ortalama olarak 2800₺ ile 6000₺ arasında değişebilir.
Römork freni nasıl kullanılır?
Diğer bir deyişle treyler, fren yapan aracı ileri doğru iter. Bu “itme kuvvetine” karşı hassasiyet eşiğine ulaşıldığında, römork kilitleme cihazının sabitlendiği taşma fren çubuğu, kolun diğer ucuna sabitlenmiş fren çubuğunu çekerek özel bir şanzıman koluna dayanır.

Römork sistemi nedir?​

Motorsuz bir araç çeşidi olan römork, motorlu araçların arkasına bağlanabilen bir yük taşıma aracıdır. Römork üzerinde insan ya da yük taşınabilmektedir. Türkiye’de ve hatta dünyada römork kullanımı oldukça yaygındır. Römorklar farklı ölçülerde, genişliklerde ve uzunluklarda üretilebilen bir araçtır.
Tip onay belgesini kim verir?
Tip Onay Belgeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan protokol gereği TSE ULMB Belgelendirme Müdürlüğü tarafından verilmeye başlanmıştır. Yönetmelikte veya regülasyonlarda herhangi bir tadiat veya değişiklik ya da iptali söz konusu oluncaya kadar verilen belge geçerlidir.

O1 belgesi şart mı?​

O1, O2, O3, O4 Belgeleri Neden Gereklidir? “O” kategorisi araçların trafiğe çıkabilmesi ve tescili için zorunlu bir belgedir.
 
Geri
Üst