AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Romatizma hastalari cocuk sahibi olabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Romatizma hastaları çocuk sahibi olabilir mi?​

“Romatizmalı hastaların da hem tedavi olmaya hem gebe kalmaya, çocuk doğurmaya ve çocuklarını emzirmeye hakları vardır. Bunun için hem gebelik hem de süt verme döneminde kullanılabilecek ilaçlar mevcut” Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Romatoid artrit gebeliğe engel mi?
Romatizma gebeliğe engel değildir. Hatta gebeliklerin bir kısmında bazı romatizmal yakınmalar hafifleyebilir. ROMATİZMASI OLAN KADINLAR ANNE OLABİLİR Mİ? En çok bilinen iltihaplı eklem romatizma türlerinden biri olan romatoid artrit hastalarında hamilelik sırasında şikayetler çoğu kez gerileyebilir.

Iltihaplı romatizma çocuk sahibi olmaya engel mi?​

Sonuç olarak romatoid artritin sağlıklı bir bebek dünyaya getirerek annelik duygusunu tatmalarına engel bir hastalık olmadığını söyleyebiliriz.
Romatizmal hastalıklara ne iyi gelir?
Romatizmaya ne iyi gelir: Romatizmaya iyi gelen yiyecekler

Erkeğin kullandığı ilaçlar bebeği etkiler mi?​

Gebelik öncesi dönemde erkeğin kullandığı ilaçlar spermi direkt olarak etkiler. Bu durumun bebekte doğumsal anomalilere neden olduğunu gösteren çalışmalar var. Bazı ilaçlar ise meniye karışarak cinsel ilişki sırasında annenin rahim ağzından emilir ve gelişmekte olan embriyoya zarar verebilir.
Iltihaplı romatizma kanser yapar mı?
Romatoid artrit’in kanser veya koroner kalp-damar hastalıklarına benzer şekilde ölümcül seyredebildiğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürümüz Dr. Feramiş Ender Güngüneş “Bu hastalıktaki ölüm oranları, hasta olmayanlara göre iki-üç kat daha fazladır. Yaşam süresi de hasta olmayanlara göre 5-10 yıl daha kısadır.
 
Geri
Üst