Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Roma mimarisinde bazilika ne anlama gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Roma mimarisinde bazilika ne anlama gelir?​

Bazilika, çeşitli dönem yapılarında karşılaşılan bir plan tipi. Hristiyanlık öncesi yapılarda dini niteliği olmayan bir toplanma yeri özelliği gösterirken Erken Hristiyan ve Orta Çağ mimarilerinde, yan geçitleri bulunan (yan nef), galerili veya galerisiz kilise anlamında kullanılmıştır.

Bazilikal Cami nedir?​

Erken Hıristiyan ve Ortaçağ mimarisinde, yan geçitleri bulunan, galerili veya galerisiz kiliselere bazilikal planlı kilise denilmektedir. Bazilikal planda ölçü birimi genellikle transept karesidir.
Bazilika türü nedir?
Bazilika Tipleri:

Büyük Selçuklu camilerinin genel olarak adı nedir?​

Karahanlı ve Gazneli camileri tanınmadan önce Türk cami mimarîsi İran’da Büyük Selçuklularla başlatılmış ve bu yüzden mimarî gelişmede birçok problemler aydınlatılamadığı gibi, sonradan değişen çeşitli hipotezler ortaya atılmıştır.

Nuru Osmaniye cami hangi döneme aittir?​

Sultan 1. Mahmud tarafından 1748 yılında yaptırılan Nuruosmaniye Camisi’nin inşasıyla başlayan külliyenin yapımı, 1. Mahmud’un erken vefatı dolayısıyla kardeşi 3. Osman zamanında, sadrazam Mehmet Said Paşa’nın gayretiyle mimar Simeon Kalfa ve Mustafa Ağa yönetiminde 1755 yılında tamamlandı.
Büyük Selçuklu camileri genel olarak hangi adı alır ve bulunduğu şehir ile anılır?
Osmanlı Sultanı II. Murat devrinde de onarım gören yapı, bazı kaynaklarda “Muradiye Camii” olarak anılır ancak halk arasında ve kaynaklarda “Alâeddin” ismi hiç terk edilmemiştir. II….
Diyarbakır Ulu Camii (1091)
 
Geri
Üst