AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Role koordinasyonu nedir nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Röle koordinasyonu nedir nasıl yapılır?​

Kaynaktan itibaren en uçtaki tüketiciye doğru peşpeşe dizilen besleyicilerden oluşan bir sistemde, aynı arızayı gören rölelerden, kaynaktan daha uzak olanın daha önce; daha yakın olanın daha sonra çalışmasına “seçici çalışma” bu şekilde çalışmayı sağlayan ayar işlemine “röle koordinasyonu” denir.
Yönlü röle nedir?
Yönlü röle nedir? Bu tür röle, rölenin çalıştırılması prensibini kullanır; bu, arıza akımı röleye belirli bir yönde aktığında, rölenin çalışmasına neden olan eylem anlamına gelir. Yani güç ters yönde akarsa röle çalışmayacaktır. Yönlü ve yönsüz röleler arasındaki temel fark da tam olarak budur.

Güç sistemlerinde röleler ne amaçla kullanılır?​

Röleler küçük akımlar ile büyük elektriksel yükleri anahtarlayabildikleri için bir çok alanda kullanılmaktadır. Otomasyon sistemlerinde çeşitli sensörlerden alınan sinyaller ile sistemdeki bazı elemanların çalıştırılması ya da durdurulması için röleler veya röle devreleri kullanılır.
Aşırı akım röleleri motor devresine nasıl bağlanır?
Akım ayarlanan değerin üzerine çıkarsa çıkış kontakları gecikme süresi sonunda açılır ve bağlı olduğu motor veya sistemi devreden çıkarır. Aşırı akım röleleri, motor devresine seri olarak bağlanır ve üzerinden motor akımı geçer.

Loss of Main rölesi nedir?​

Şehir Şebekesini Sürekli Izleyerek Oluşabilecek Herhangi Bir Gerilim Ya Da Frekans Bozulmasında Enerji Santrali Ile Elektrik Şebekesini Belirlenen Süre Içerisinde Ayırır Ve Sistem Nominal Değerine Döndüğünde Elektrik Üretim Tesisinin Tekrar Devreye Girmesini Sağlar.
Yönlü aşırı akım koruma rölesi nedir?
Faz yönlü aşırı akım koruma, özellikle, paralel iki fider ya da trafonun selektif korumasını sağlamak üzere kullanılır. Yönsüz aşırı akım koruma kullanıldığında, paralel öğelerden birinin üzerindeki bir arızada, kaynak tarafındaki paralel korumaların ikisi de çalışarak her iki paralel öğeyi devre dışı bırakır.

Fider koruma rölesi ne işe yarar?​

SEL-751 komple bir fider yönetim ve koruma rölesidir. Aşırı akım,yönlü aşırı akım, otomatik tekrar kapama, yüksek/alçak gerilim, frekans, termal kablo ve daha birçok koruma fonksiyonunu tek bir rölede birleştirir.
Aşırı akım rölesi seçimi nasıl yapılır?
- Kullanılacak kaçak akım koruma şalteri seçiminde belirleyici olan ilk kriter kutup sayısıdır.
- Belirleyici olan 2. kriter ise kaçak akım koruma şalterinin hassasiyetinin saptanmasıdır.
- Kaçak akım koruma şalteri seçiminde belirleyici olan son kriter ise nominal akım değerinin belirlenmesidir.

Aşırı akım rölesinin akım ayarı nasıl yapılır?​

Bu akım röleleri, kumanda devresindeki devreye seri bağlı (normalde kapalı) kontağı kumanda eder. Aşırı akım rölelerinde akım ayarı, röle üzerinde bulunan ayar vidasıyla yapılır. Motorların anma akımlarına göre belirli sınırlar içinde akım ayarı yapılır.
Loss of main nedir?
Üretim tesisi, şebeke kaybı (Loss of Mains) veya dağıtım sisteminde bir kısa devre arızası oluşması durumunda ve olağandışı şebeke koşullarının varlığında dağıtım sistemiyle bağlantısı kesilecek ve dağıtım sistemine kesinlikle enerji vermeyecek şekilde tasarlanır, kurulur ve işletilir.

GES koruma rölesi nedir?​

Koruma Röleleri: Bir elektrik devresini açıp kapamaya yarayan elektriksel anahtarlardır. Aynı anda farklı frekans ve dalgalardan etkilenmeden anahtarlama yaparlar. Röleler elektromanyetik olarak yani üzerlerinden akım geçmesi ile çalışırlar.
Lockout rölesi nedir?
LO/TO (Kilitleme/Etiketleme), bakım veya onarım çalışmaları gerçekleştirilirken endüstriyel makinelerin ve ekipmanların enerji kaynağını kapatmayı içeren planlı bir güvenlik prosedürüdür. Bu prosedür, çalışanları etkin durumdaki makinelerin veya elektriğin yarattığı risklerden korur.

Mesafe koruma rölesi nasıl çalışır?​

Mesafe koruma röleleri çalışma prensibi, hata verisinin alındığı noktadaki akım ve gerilim değerlerinin karşılaştırılması esasına dayanır. Bu karşılaştırmada, gerilim değerinin akım değerine oranı yani empedans esas alınır. Bu sebeple bu rölelere empedans röleleri de denir.
 
Geri
Üst