- Konu Yazar
- #1
Rokfor nasıl yenir?
Rokfor peyniri tereyağı gibi yumuşak bir tada sahip olduğu için özellikle kırmızı şarap yanında yenir ve kahvaltıda da tadımlık olarak tüketilebilir. Peynir tabağı hazırlarken kullanılan rokfor, lüks restoranlarda tereyağı ile birlikte servis edilir.Blue Cheese tadı nasıl?
Danish blue rokfor peyniri homojenleşmiş inek sütünden elde edilmektedir. Kıvamı yumuşak hatta kremamsı bir dokuya sahiptir. Kokusunun keskinliği kadar tadı da son derece keskindir çünkü mavi damar olarak adlandırılan yapısı küflerden kaynaklanmaktadır.Rokfor peyniri yenir mi?
Rokfor peyniri yenir mi?Rokfor Peyniri Nasıl Tüketilir? Fransız mutfağının önemli peynir çeşitleri arasında yer alan rokfor peynirini Fransızlar özellikle akşam yemeklerinin ardından kaliteli bir şarap eşliğinde tüketmektedirler. Tereyağı kıvamına yakın olan rokfor peynirini kahvaltılarda belirli oranlarda tüketebilirsiniz.
Cheese Danish nedir?
Danimarka kökenli danish blue peyniri pastörize inek sütünden üretilir. Peynirin içerisindeki küf mavi, yeşil renkte homojen ve dağınık bir şekilde olmalıdır. Bu peynirin dokusu yumuşak ve kremsi bir yapıya sahiptir tadı ise güçlü ve keskindir.Mavi küflü peynir rokfor mu?
Rokfor peynirinin en önemli özelliği küflü iç damarlarıdır. Küflü kısımlar mavi renklidir ve peynirin içinde düzgün bir biçimde dağılır. Küflü yüzeylerin gri ya da yeşil renkli olması peynirin rokfor peyniri olmadığının ya da bozulduğunun göstergesidir.Rokfor peyniri hangi peynire benzer?
Rokfor peyniri hangi peynire benzer?Divle Obruk Peyniri: Rokfor peynirine alternatif olarak “Türk rokforu” olarak da bilinen Divle Obruk peynirini kullanabilirsin.
Yapılışı zor ve zahmetli olan ama bir o kadar da faydalı olmasıyla bilinen bu peyniri Fransızlar özellikle hafif akşam yemeklerinden sonra tüketmeyi tercih ederler. Kahvaltılarda sadece tadımlık olarak ikram edilen rokfor peyniri tam bir gurme peyniridir.