Robotlar canli midir cansiz midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
258.678
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Robotlar canlı mıdır cansız mıdır?​

bir robot kendi kendini sorguluyorsa kendinden haberdar ise o robot canlıdır. bitkiler hariç her canlı çevresindekilerin kendinin ve kendi düşüncesinin farkındadır.cansız nesne hiçbir şey yapmaz. ama canlı nesne tepki verir.
Robot yapay zeka mıdır?
Yapay Zekâ Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, toplumda yapay zekanın tanımının yapılmasına verilen cevaplara yönelik olarak, “Yapay zekâ denilince akla ‘robot’ geliyor.” dedi.

Robotlar düşünebilir mi?​

Sadece androitler, yani insandan ayırt edilemeyen robotlar her açıdan gerçek bir insan gibi düşünebilir. Robotların işi insanlara yardım etmek. Gerekirse duygusal destek olmak.
Yapay bilinç mümkün mü?
Bu göz önüne alındığında, yapay zeka bilinçli olabilir, çünkü yapay zeka bizim gibi hesaplamalı sinir ağlarına sahiptir. Tıpkı bir metin mesajı ve sesli mesajın aynı bilgiyi iletebilmesi gibi, hem insan beyni hem de gelişmiş yapay zeka bilinçli olabilir.
Robotların duyguları olabilir mi? Bu sorunun cevabı, ancak bilim kurgu filmlerinde “evet” olabilir. Çünkü gerçek hayatta herkes, robotların “hissetmediği” konusunda hemfikir. Ancak Kingson Man ve Antonio Damasio adlı iki sinirbilimciye göre, robotların hissetmesini sağlamak mümkün olabilir.
Yapay zeka ne kadar ilerledi?
Yapay zeka alanındaki startup sayısının son 3 ayda yüzde 9,7 arttığını belirten Koç, “Şu anda toplamda 226 startup, yapay zeka alanında görüntü işleme, makine öğrenmesi, öngörü ve veri analitiği gibi alanlarda yeni teknolojiler geliştiriyor ve unicorn olma yolunda ilerliyor.” ifadesini kullandı.

Robotlar geleceği nasıl etkiler?​

İstediğinize istediğiniz zaman ulaşma imkanınız çokça artacak. Sağlık uygulamaları çok daha yerinde ve detaylı olacak. Tıbbi robotlar ameliyatları çok daha hassas şekilde yapabilecek ve mikro-botlar vücudumuzda ilaçların doğru yerlere ulaştırılmasını sağlayacak. Empati sahibi robotlar yaşlandığımızda bize bakacak.
Otomasyonun başlangıcı olarak kabul edilen 1954 deki robotlar hangi sektörde kullanıldı?
GM için Unimation ile birlikte çalışan Stanford’dan Victor Scheinman, endüstride kullanılan ve bu türde ilk olan kolu tasarladı. Mobil endüstriyel robotlar ise ilk kez 1954’te ortaya çıktı.

Dünyada ilk robotu kim icat etti?​

İslam coğrafyasının altın çağında yaşamış olan El-Cezeri, 1203 yılında ilk programlanabilir robotu geliştirdi.
Robotlar hayatımıza ne zaman girdi?
Ancak robotların gerçek anlamda hayatımıza girmesi bir yüzyıl daha aldı. 20. yüzyılla birlikte Robotik yavaştan iş dünyasına girdi. Önceden sadece karnına bastırınca ağlayan bebeklerden ibaret olan robotik sektörü robot benzeri yapıların sıcak metalleri taşımakta kullanılmasıyla endüstriye girdi.
İlk insansı robotun icadı, robotik bilimin öncüsü sayılan İngiliz asıllıWilliam Grey Walter tarafından yapılmıştır. 1948 yılında basit derecede elektronik sistemler kullanarak insan hareketleri taklid eden 2 adet robot icat etmiştir. Bu robotların adını Elmer ve Else olarak adlandırmıştır.
Robot kelimesi nereden gelir?
“Robot” sözcüğü ilk olarak Çek yazar Karel Čapek’in 1920 yılında kaleme aldığı Rossum’un Evrensel Robotları (kısaca R.U.R. Sözcüğün Çekçesi olan “roboti” ya da “robota” “köle işçi” anlamına gelmektedir.
 
Geri
Üst