- Konu Yazar
- #1
Robotik kodlama hangi lise?
Robotik kodlama, kuantum şifreleme, yapay zeka atölyeleri ve siber tatbikat gibi dersler de verilecek okulda. 13 üniversite, Savunma Sanayi Başkanlığı, TÜBİTAK ve birçok bilişim şirketi destek verdi ve çalışmalar sonucunda, “Pendik Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ortaya çıktı.Robotik kodlama kulübünde neler yapılır?
Robotik kodlama kulübümüzde öğrencilerimiz, STEAM eğitimine yönelik programlanabilir robotlarla tasarım ve kodlamaya giriş yapıyor. Öğrencilerimiz bilgisayar ile program yazıp yazdıkları bilgisayar kodunu robota aktarıp akıllı makineler üretmeyi öğreniyorlar.Hangi mühendislik robot yapar?
Hangi mühendislik robot yapar?Mekanik, elektrik-elektronik, yazılım veya bilgisayar bilimleri mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar otomasyon, üretim, programlama, matematik, istatistik, süreç kontrolü, malzeme gibi alt alanlarda kendilerini geliştirerek robotik alanında çalışabiliyorlar.
Robotik kodlama kaçıncı sınıf?
Robotik kodlama kaçıncı sınıf?Yapılan açıklamaya göre beşinci ve altıncı sınıflarda zorunlu olarak okutulacağı belirtilen kodlama dersinin yedinci ve sekizinci sınıflarda seçmeli olarak yer alacağı söylendi. Kodlama dersinin önümüzdeki yıldan itibaren okullarda yer alması bekleniyor.
Bilişim teknolojileri alanı ne demek?
Bilişim Teknolojileri Alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Veri tabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarına yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.STEM kulübünde ne yapılır?
Bu proje ile; STEM Kulüpleri ile öğrenciler STEM eğitiminin anlamını ve gerçek STEM eğitimini öğrenir. Fen, Teknoloji, Mühendislik, Bilim, Matematik ,Sanatı destekleyen eğlenceli ortama katılır. STEM içeriğinde ve sürecinde bilgi ve uygulamalarında (davranış değişikliği) oluşturur.Robotik mühendisliği ne kadar maaş alır?
Robotik mühendisliği ne kadar maaş alır?Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Robotik Uzmanı | 5.000 | 7.940
Robot mühendisliği için hangi bölüm okunmalı?
Robot mühendisliği için hangi bölüm okunmalı?Mekatronik bölümü mezunu olan kişiler, robot tasarlama ve üretme alanında çalışabilir. Aynı zamanda bu kişiler, robotların denetlenmesinde de görev yapar. Bu bölümden mezun olan kişiler genellikle Ar-Ge bölümünde görev alır.
Bu eğitim ile pedagojik ilkeler çerçevesinde yaparak öğrenme prensibine göre temel seviye robotik eğitimi almış 8-12 yaş arası öğrencilere robotik kodlama eğitimi verilecektir.