AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Robotik ameliyat nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Robotik ameliyat nasıl yapılır?​

Robotik cerrahide ameliyatlar, tıpkı laparoskopik cerrahide olduğu gibi, ‘port’ adı verilen küçük borucuklar yoluyla yapılıyor. Robotun kollarından biri kamerayı, diğer kollar cerrahi aletleri tutuyor. Ameliyat sırasında hasta başında duran bir cerrah konsoldaki cerraha yardım ediyor.

Robotik ameliyat ne demek?​

Robotik ameliyat ne demek?
Robotik cerrahi; Ameliyathanede hastanın yanında bulunan cerrah konsolundan, cerrahın hasta üzerinde el bileğine benzeyen kolları kullanarak ameliyatı gerçekleştirmesidir. Da Vinci Robotik Cerrahi sistemi olarak bilinen robotik cerrahi, ilk olarak astronotların sağlık gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmiştir.

Robotik cerrahi mi laparoskopik mi?​

Robotik cerrahi mi laparoskopik mi?
Robotik cerrahide kullanılan görüntüleme yöntemleri laparoskopik yönteme göre daha gelişmiştir. Robotik cerrahide doktor operasyon bölgesini üç boyutlu bir şekilde görüntüleyebilir. Bu da iki boyutlu laparoskopik yöntemde ortadan kalkan derinlik hissini bir kez daha geri getirir.

Robotik cerrahi en sık hangi ameliyatlarda kullanılır?​

Robotik cerrahi, kolon ve rektum kanserleri başta olmak üzere bağırsak duvarının dışa doğru kesecik şeklinde çıkması ile karakterize olan divertikül ameliyatları, inflamatuar bağırsak hastalıklarının tedavisi ve rektum cerrahisinde yaygın olarak kullanılır.

Robotik cerrahi ne işe yarar?​

Robotik cerrahi ne işe yarar?
Genel Cerrahide Robotik Cerrahi Robotik cerrahi, kolon ve rektum kanserleri başta olmak üzere bağırsak duvarının dışa doğru kesecik şeklinde çıkması ile karakterize olan divertikül ameliyatları, inflamatuar bağırsak hastalıklarının tedavisi ve rektum cerrahisinde yaygın olarak kullanılır.

Robotik lazer tedavisi hangi hastanelerde var?​

Robotik lazer tedavisi hangi hastanelerde var?
İstanbul
- Şişli Florence Nightingale Hastanesi.
- Memorial Bahçelievler Hastanesi.
- Acıbadem Taksim Hastanesi.
- İ.Ü.
- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi.
- Koç Üniversitesi Hastanesi.
- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Robotik cerrahi, geleneksel cerrahi tekniklerin ötesinde cerrahi operasyonları gerçekleştirmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde cerrah, hasta üzerinde işlem yapmak için robot kollarını kullanır ve konsoldan kontrol eder. Robotik cerrahi sayesinde cerrah daha hassas hareketler yapabilir ve cerrahi işlemi daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilir.

Robotik cerrahi ameliyatlar laparoskopik cerrahiye benzer şekilde gerçekleştirilir. Port adı verilen küçük borucuklar aracılığıyla robotun kolları hastanın vücuduna yerleştirilir. Bir kol kamera tutarken diğer kollar cerrahi aletleri kullanır. Cerrah, konsoldan hastayı izleyerek ve robot kollarını kontrol ederek ameliyatı gerçekleştirir. Ayrıca, ameliyat sırasında bir cerrah da hastanın yanında durarak cerraha yardımcı olabilir.

Robotik cerrahi, laparoskopik cerrahiye göre daha gelişmiş görüntüleme yöntemleri kullanır. Bu sayede cerrah ameliyat bölgesini daha net bir şekilde görebilir ve üç boyutlu bir görüntü elde edebilir. Bu da cerraha daha iyi bir derinlik hissi ve hassaslık sağlar.

Robotik cerrahi en sık olarak kolon ve rektum kanserleri, divertikül ameliyatları, inflamatuar bağırsak hastalıklarının tedavisi, rektum cerrahisi gibi alanlarda kullanılır. Bu ameliyatlar robotik cerrahi sayesinde daha başarılı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir.

İstanbul'da robotik lazer tedavisi uygulayan bazı hastaneler ise şunlardır:
- Şişli Florence Nightingale Hastanesi
- Memorial Bahçelievler Hastanesi
- Acıbadem Taksim Hastanesi
- İstanbul Üniversitesi
- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
- Koç Üniversitesi Hastanesi
- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Robotik cerrahi ve robotik lazer tedavisi, teknolojinin cerrahi alanındaki ilerlemelerinden sadece birkaçıdır ve hastalar için daha güvenli ve etkili bir tedavi seçeneği sunmaktadır.

Geri