- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Robot kullanımı üretim yönetimini nasıl etkiler?
Yöneticiler robotları aldıktan sonra, verimliliğin arttığını, daha kaliteli ve standartlaşmış üretim yaptıklarını, iki ya da üç kişinin yapacağı işi bir robotun sıfır hata ile yaptığını bu nedenle de çalışan maliyetleri açısından minimum seviyeye ulaştıklarını söylemişlerdir.Robotik üretim Nedir?
MÜHENDİSLİK DALLARININ ORTAK ALANI: ROBOTİK Az önce de değindiğimiz üzere robotlar, otonom veya önceden programlanarak belirlenen görevleri yerine getiriyor. İşte robotların tasarımından üretimine ve programlanmasına uzanan tüm süreçler, robotik olarak adlandırdığımız mühendislik dalının çalışma alanını oluşturuyor.Robotun bulunduğu ortamdan bilgi alan algılayıcılara ne ad verilir?
Robot teknolojisinin veya genel anlamda otomasyon sistemlerinin en önemli kısımlarından birisi algılamadır. Algılamayı sağlayan aygıtlara sensör ya da algılayıcı adı verilmektedir. Algılayıcıları bu sistemlerinin duyu organlarıdır.
Robot Yönetim Sistemi nedir?
Robot İşletim Sistemi (RİS) robot yazılımı geliştiricileri için işletim sistemi sağlayan bir yazılım iskeletidir. RİS HAL gibi standart bir işletim sistemi temin eder (Düşük seviyede cihaz kontrolü, çoğunlukla kullanılan işlevler, veri paylaşımı ve paket yönetimi).