AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Robert Koleji kazanmak icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye

Robert Koleji kazanmak için ne yapmalı?​

(a) Özel Amerikan Robert Lisesine ilan edilen kontenjan ile sınırlı olarak her yıl , Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Lise Geçiş Sınavı (Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav) sonucu oluşacak Merkezi Sınav Puanı (MSP) ile öğrenci alınır.

Robert kaç yanlışla alır?​

TEOG’da Robert Kolej, Galatasaray Lisesi gibi Türkiye’nin en yüksek puanlı okulları, tüm derslerden tam yapan ya da en fazla 1-2 yanlışı olan öğrenciler arasından seçim yaparken bu sene matematiğin etkisiyle daha çok yanlışı olan öğrencileri de kabul etmek durumunda kalabilir.

Robert Koleji neye göre burs veriyor?​

Robert Koleji neye göre burs veriyor?
Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, Robert Kolej’de eğitim almaya hak kazanan, ancak kısıtlı finansal olanaklara sahip öğrencilere mali yardım sağlanmaktadır. Okulumuzda yalnızca ihtiyaca yönelik burs verilmekte olup, başarıya dayalı burs sistemi bulunmamaktadır.

Robert Koleji kaç puanla alıyor?​

Robert Koleji kaç puanla alıyor?
Kayıtlarımız kız öğrencilerde 475,0535 taban puanla, erkek öğrencilerde 481,1197 taban puanla kapanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.

Robert Kolejine ücretsiz girilir mi?​

Öncelikle Robert Koleji’nde başarı bursu yok, sadece ihtiyaç bursu var. Çünkü öğrencilerimizi çok az bir yüzdelik dilimden alıyoruz ve bizim için öğrencilerimizin hepsi çok başarılı. Robert Koleji bu konuda öğrencilerine en çok destek olmaya çalışan kurumlardan bir tanesi. Öğrencilerimizin yüzde 25-26’sı burslu okuyor.

Robert kaç yıllık?​

Eğitim süresi, hazırlık dâhil beş yıldır.

Robert Koleji aylık ne kadar?​

Robert Koleji aylık ne kadar?
Peki bu sene Robert Koleji ücretleri ne kadar olacak? Robert Koleji kayıtları 2019-2020 eğitim yılında 153 bin lirayken 2020-2021 yılında 167 bin olacak. “Bu seneki artış oranlarımız ortalama yüzde 11-12 civarlarında olacak.

Robert kaç puanla kapattı?​

Robert kaç puanla kapattı?
Robert Kolej’in Taban Puanı Kaçtır? Robert Kolej 2021 LGS’de kızlarda en düşük 475, erkeklerde ise en düşük 481 puanlı öğrencileri kabul etmiştir.

Robert Koleji'ni kazanmak için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Lise Geçiş Sınavı'nda iyi bir puan almak gerekmektedir. Robert Koleji, bu sınavın sonucu olan Merkezi Sınav Puanı'na göre öğrenci almaktadır. Ayrıca önceki yıllarda özellikle matematik dersindeki başarı ve yanlış sayısı da kabulde etkili olabilmektedir.

Robert Kolej, öğrencilere burs sağlama konusunda eğitimde fırsat eşitliği ilkesini benimsemektedir. Okula kayıt hakkı kazanan ancak maddi imkânları kısıtlı olan öğrencilere ihtiyaca yönelik burslar verilmektedir. Başarıya dayalı burs sistemi bulunmamaktadır.

Robert Koleji'nin kayıt puanları her yıl değişiklik gösterebilmektedir. Son bilgilere göre kız öğrencilerde 475,0535 taban puanla, erkek öğrencilerde ise 481,1197 taban puanla öğrenci alımı gerçekleşmiştir.

Eğitim süresi, hazırlık sınıfı dâhil olmak üzere beş yıldır. Öğrenciler, bu süre zarfında geniş bir eğitim programıyla donatılmaktadır.

Robert Koleji'nin aylık ücretleri her yıl değişebilmektedir. 2020-2021 eğitim yılı için kayıt ücreti 167.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu seneki artış oranları ortalama yüzde 11-12 civarında olmuştur.

Son olarak Robert Koleji, 2021 LGS'nde kızlarda en düşük 475, erkeklerde ise en düşük 481 puanlı öğrencileri kabul etmiştir. Bu puanlar her yıl değişebileceğinden güncel bilgilere başvurmak önemlidir.

Geri