- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Robert Koleji hangi ülkeye ait?
Hâlen Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı, İngilizce eğitim yapan özel bir eğitim kurumu olarak hizmet vermeyi sürdürür.Robert Koleji kapandı mı?
Aynı yıl Bebek kampüsündeki binalar devlete devredildi, Yüksek Kısım da Boğaziçi Üniversitesi adıyla bir devlet üniversitesine dönüştürüldü. 1997 yılında ilköğretimin sekiz yıla çıkarılmasıyla birlikte Robert Kolej’in ortaokulu kapandı ve eğitim lise düzeyinde sürdürülmeye başladı.
Neden Robert Kolej?
Amerikalı eğitimci Dr. Cyrus Hamlin tarafından başlatılan girişime, Christopher Rhinelander Robert adlı New York’lu bir iş adamının verdiği destek sonucu Robert Kolej, 16 Eylül 1863 tarihinde Bebek’te eski bir ahşap binada 4 erkek öğrenci ile kapılarını açmıştır.Robert Koleji Yatılı mı?
Robert Kolej’in yatılı bölümü var mıdır ve öğrenci profili nasıldır? 2021-22 akademik yılında 55 farklı ilden gelen 1042 öğrenci Robert Kolej’de eğitim almaktadır. Okulumuzun yatılı bölümü vardır. İstanbul dışından 90 kız ve 97 erkek öğrenciye yatılılık imkanı sağlanmaktadır.
Robert Koleji yıllık ne kadar?
Sanıyorum en pahalı okul Robert Koleji. 2020-2021 dönemi için yıllık ücreti 167.000 TL. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, Özel Amerikan Robert Lisesi’nde eğitim almaya hak kazanan, ancak kısıtlı finansal olanaklara sahip öğrencilere mali yardım sağlanmaktadır.Robert Koleji ne zaman Boğaziçi Üniversitesi oldu?
Eylül 1971 : Amerikan Kız Koleji ve Robert Kolej’in birleşmesi. 1971 : Robert Kolej Boğaziçi Üniversitesi olur.
Robert Koleji mezunları kimler?
SRobert Koleji Yurt odaları kaç kişilik?
Robert Kolej’in öğrenci yurtları 97 erkek 90 kız olmak üzere 187 öğrenciye ev sahipliği yapar. Farklı yaşlarda öğrencilerin bir arada yaşadığı yurtlarda; öğrenciler, yurt yöneticileri ve üniversiteye devam eden yurt asistanları ile sürekli olarak desteklenir.
Robert Koleji neye göre burs veriyor?
Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, Robert Kolej’de eğitim almaya hak kazanan, ancak kısıtlı finansal olanaklara sahip öğrencilere mali yardım sağlanmaktadır. Okulumuzda yalnızca ihtiyaca yönelik burs verilmekte olup, başarıya dayalı burs sistemi bulunmamaktadır.Boğaziçi Üniversitesi ilk kaçta?
ABD merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu ve haber dergisi US News & World Report, Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022 sıralamasını açıkladı. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi Türkiye’de ilk, dünyada ise 287’nci sırada yer buldu.