AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Roaccutane gercekten ise yariyor mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.938
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Roaccutane gerçekten işe yarıyor mu?​

İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.

Roaccutane öldürür mü?​

İngiltere’de İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun yaptığı son araştırmaya göre, ülkede 2 yıl içerisinde akne tedavisinde kullanılan Roaccutane’a bağlı 20 ölüm gerçekleşti.

İzotretinoin işe yarıyor mu?​

İzotretinoin işe yarıyor mu?
Tedavi süresi uygulanan günlük doza göre değişebilir. Çoğunlukla 16-24 haftalık tedavi sonunda akne tamamen kontrol altına alınabilmektedir. Ancak eğer hasta uygulanan doza uyum sağlayamadıysa tedavi daha düşük dozla daha uzun sürebilir. Çoğunlukla tek bir tedavi süreci sonrası iyileşme sağlanır.

Roaccutane tedavisi kaç ay sürer?​

Roaccutane ile tedavi süreci yaklaşık 6 ay kadar sürebilir. Bu süreçte ilacın dozajı arttırılıp azaltılabilir. Tekrar bir dönem daha kullanabilmek için ise doktorun öngördüğü süre beklenmelidir. ÖNEMLİ NOT: Eğer bu ilacı doktorunuz size önerdiyse kesinlikle dozunda kullanmaya özen göstermelisiniz.

Roaccutane dişlere zarar verir mi?​

– Diş etlerinde ağrı, kanama, hassasiyet, geçmeyen ağız yaraları meydana gelebilir.

Zoretanin kullanırken ne yememeli?​

Zoretanin kullanırken ne yememeli?
Bu nedenle bu besinlerden uzak durmalısın. İşte o besinler; sofra şekeri, esmer şeker, beyaz ekmek, beyaz unla yapılmış hamur işleri, makarna, pirinç, patates, şekerli atıştırmalıklar- içecekler ve gazlı içecekler.

Roaccutane kullanırken ne yapmamalı?​

Cildinize farklı akne ilaçları uygulamayın. Cildiniz güneşe karşı hassaslaşabilir. Güneşe çıkmadan önce en az 15 faktörlü koruyucu krem kullanın ve solaryumdan uzak durun. Cildinizin direnci azalacağı için dermabrazyon, lazer ya da ağda gibi herhangi bir kozmetik işlem uygulamayın.

Roaccutane ilacın etkisi ne zaman geçer?​

Tahlil sonuçlarınızda bir anormallik yok ise sivilcelerinizin de zamanla azaldığını görebilirsiniz. Roaccutane ile tedavi süreci yaklaşık 6 ay kadar sürebilir. Bu süreçte ilacın dozajı arttırılıp azaltılabilir. Tekrar bir dönem daha kullanabilmek için ise doktorun öngördüğü süre beklenmelidir.

İzotretinoin nedir zararları?​

İzotretinoin nedir zararları?
Aknetrent, hiçbir tedaviye yanıt vermeyen şiddetli nodüler akneleri tedavi etmek için kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Etken maddesi izotretinoin’dir. İlaç, ciltte yüksek oranda kurumaya neden olur. Bu kuruma, ilacın en sık görülen yan etkilerinden biridir.

ROACCUTANE kullanırken neler yasak?​

ROACCUTANE kullanırken, topikal keratolitik veya cildi soyucu sivilce karşıtı ürünleri kullanmaktan kaçınınız.

İzotretinoin saç döker mi?​

Bazı çalışmalarda izotretinoin kullanımının vücutta B12 ve folik asit eksikliğine sebep olduğu belirtilmiş. Bu durumda da saç dökülmesi beklenenden uzun sürebiliyor.

İzotretinoin mi ROACCUTANE mı?​

İzotretinoin mi ROACCUTANE mı?
Roaccutane (izotretinoin), denenmiş tedavilere yanıt vermeyen şiddetli akne tedavisinde kullanılan reçeteli bir ilaçtır. En yaygın görülen yan etkisi yüksek oranda cilt kurumasıdır. Bu kuruma, bol su içerek ve yoğun nemlendiricilerle kontrol altına alınabilir.

Sivilce tedavisi ne kadar sürer?​

İlaç tedavisi kişiye göre değişir, arkadaşınızın ilacı, size iyi gelmeyebilir. Sivilce tedavisinde en zor dönem ilk 4-6 haftadır, bu dönemde ilaçlara bağlı ciltte tahriş, sivilcelerde geçici bir artış ve alevlenme görülebilir, iyileşme ise genellikle 2. aydan itibaren başlar. Tam bir iyileşme için 4-6 ay gerekir.

Roaccutane kullanırken ne yememeli?​

✔İlaç kan lipid seviyelerini etkileyebilir bu yüzden, katı yağlardan, çok yağlı besinlerden uzak durmalısınız. ✔Sebze-meyve ve kurubaklagil tüketimini arttırmalısınız. Burası önemli çünkü lif alımını arttırmanız gerekmekte. Bu ilaç hassas sindirim sistemine sahip kişilerde sorun çıkarabilir, örneğin ben de olduğu gibi.
 
Roaccutane gerçekten işe yarıyor mu sorusuyla ilgili olarak; Roaccutane (İzotretinoin) tedavisi genel olarak bilinen tüm akne türlerine etkili olan bir tedavidir. Çoğu durumda, tedavi sonrasında birçok hastada belirgin bir iyileşme sağlayarak lezyonların tekrarlamasını azaltabilir. Tedavi süresi genellikle 16-24 hafta arasında değişebilir ve çoğunlukla tek bir tedavi süreci sonrasında iyileşme görülebilir. Ancak hastanın tedaviye uyum sağlayamaması durumunda daha düşük dozda ve daha uzun süreli tedaviler uygulanabilir.

Roaccutane'nin öldürücü olup olmadığına dair verilen bilgiye göre; İngiltere’de yapılan bir araştırmada, 2 yıl içinde Roaccutane ile ilişkilendirilen 20 ölüm gerçekleştiği belirtilmiştir. Bu nedenle Roaccutane gibi güçlü ilaçların dikkatli şekilde ve doktor kontrolünde kullanılması önemlidir.

Roaccutane tedavi sürecinin yaklaşık 6 ay kadar sürebileceği ve dozajın tedavi süreci boyunca ayarlanabileceği belirtilmiştir. İlacın etkili olabilmesi için doktorun önerdiği dozaj ve uygulama süresine dikkat edilmelidir.

Roaccutane kullanırken dişlere zarar verebileceği belirtilmiş; diş etlerinde ağrı, kanama, hassasiyet ve ağız yaraları gibi problemlere neden olabileceği vurgulanmıştır. Bu durumda, diş sağlığına özen göstermek önemlidir.

Zoretanin kullanırken beslenmeye de dikkat etmek gerektiği açıklanmış; sofra şekeri, beyaz ekmek, şekerli atıştırmalıklar, gazlı içecekler gibi besinlerden uzak durulması önerilmiştir. Bunun yanı sıra, lifli besinlerin tüketilmesi ve katı yağlardan uzak durulması önemlidir.

Roaccutane kullanırken cilt bakımına özen göstermek gerektiği belirtilmiş; güneşe karşı hassasiyet olabileceği ve cildin direncinin azalabileceği vurgulanmıştır. Dermabrazyon, lazer gibi cilt işlemlerinden kaçınılması ve güneş koruyucu kremler kullanılması önerilmiştir.

İzotretinoin'in saç dökülmesine sebep olabileceği belirtilmiş; bazı çalışmalarda izotretinoin kullanımının B12 ve folik asit eksikliğine yol açabileceği ve bu durumda saç dökülmesinin uzun sürebileceği vurgulanmıştır. Bu durumda, beslenme düzenine ve vitamin takviyelerine dikkat etmek önemlidir.

Sivilce tedavisinin kişiden kişiye değişebileceği ve genellikle ilk 4-6 haftada ciltte tahriş, sivilce artışı gibi belirtiler görülebileceği belirtilmiştir. Tam bir iyileşme için genellikle 4-6 aylık bir süre gerekebileceği ifade edilmiştir.

Son olarak, Roaccutane veya İzotretinoin gibi güçlü ilaçların yan etkilerinden korunmak ve tedavinin etkili olmasını sağlamak için doktorun önerilerine kesinlikle uymak önemlidir. Tedavi sürecindeki şikayetlerinizde veya endişelerinizde mutlaka doktorunuza başvurmanız önerilir.
 
Geri
Üst