Rızık hakkında ayetler

zeberus

Yeni Üye
Rızık hakkında ayetler

Allah dilediğine rızkını bollaştırır da daraltır da Onlar dünya hayatıyla şımardılar Fakat ahiretin yanına dünya hayatı, geçici bir faydadan diğer bir şey değildir
Ra'd : 26

Artık, Allah'ın size verdiği rızıktan helâl ve pak olarak yeyin, eğer (gerçekten) yalnız Allah'a ibadet ediyorsanız, onun nimetine şükredin
Nahl : 114

Rabbin rızkı dilediğine bol verir, dilediğine daraltır hiç kuşkusuz O, kullarından haberdardır, (onları) çok iyi görür
İsrâ : 30

Orada hiçbir kimse bulamadınızsa, size izin verilinceye kadar oraya girmeyin Eğer size, «Geri dönün!» denilirse, anında dönün Çünkü bu, sizin için daha nezih bir davranıştır Allah, yaptığınızı bilir
Nûr : 28

Nice canlı var fakat, rızkını (yanında) taşımıyor Onlara da size de rızık veren Allah'tır O, her şeyi işitir ve bilir
Ankebût : 60

Allah rızkı kullarından dilediğine bol bol verir, dilediğine de kısar Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir
Ankebût : 62

(Resûlüm!) De fakat: Göklerden ve yerden size rızık veren kimdir? De fakat: Allah! O halde biz ya da siz, ikimizden biri, ya dürüst yol üzerinde ya da açık bir sapıklık içindedir
Sebe' : 24

De ki: Rabbim, dilediğine bol rızık verir ve (dilediğinden) kısar; fakat insanların birçok bilmezler
Sebe' : 36

De ama: Rabbim, kullarından dilediğine bol rızık verir ve (dilediğinden de) kısar Siz hayıra ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir O, rızık verenlerin en hayırlısıdır
Sebe' : 39

Bilmiyorlar mı fakat Allah, rızkı dilediğine bol bol verir, dilediğinden de kısar Kuşkusuz bunda inanan bir kavim için ibretler vardır
Zümer : 52

Göklerin ve yerin anahtarları O'nundur Dilediğine rızkı bol verir, dilediğinden de kısar O, her şeyi bilendir
Şûrâ : 12

Allah kullarına lütufkârdır, dilediğini rızıklandırır O kuvvetlidir, güçlüdür
Şûrâ : 19

Allah kullarına rızkı bol bol verseydi, yeryüzünde azarlardı Lakin O, (rızkı) dilediği ölçüde indirir Çünkü O, kullarının haberini alandır, onları görendir
Şûrâ : 27

Semada da rızkınız ve size vâdedilen başka şeyler vardır
Zâriyât : 22

Ben onlardan rızık istemiyorum Beni doyurmalarını da istemiyorum
Zâriyât : 57

Şüphesiz rızık veren, kuvvet ve baskı sahibi olan fakat Allah'tır
Zâriyât : 58

İddet müddetlerini doldurduklarında onları ya yasal ölçüler içerisinde (nikâhınız aşağı) tutun veya onlardan yasal ölçülere tarafından ayrılın İçinizden adalet sahibi iki kişiyi de şahit tutun Şahitliği Allah için yapın İşte bu, Allah'a ve ahiret gününe inananlara verilen öğüttür Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder Ve ona beklemediği yerden rızık verir Kim Allah'a güvenirse O, ona yeter Kuşkusuz Allah, emrini yerine getirendir Allah her şey için bir ölçü koymuştur
Talâk : 3

Allah size verdiği rızkı kesiverse, size rızık verebilecek olan kimdir? Hayır, onlar azgınlık ve nefrette direnip durmaktadırlar
Mülk : 21 *

Geri