AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ritim bozuklugu olan hastalar ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ritim bozukluğu olan hastalar ne yapmalı?​

Kalp ritim bozukluğu tedavisi için kullanılan ilaçlar, çok hızlı atan kalbi yavaşlatarak ritmi tamamen normale döndürebilir. Bu tip ilaçlara ”antiaritmikler” adı verilir. Kalp hızını düşürmek için en sık kullanılan ilaçlar; beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoxin’dir.

Kalp teklemesi nasıl geçer?​

3-Kalp teklemeniz hala geçmedi ise ve sizi çok rahatsız ediyorsa doktorunuza tekrar müracaat edin. Bu tip hastalarda hastayı katater işlemine alıp elektrofizyolojik çalışmalarla teklemenin yerini bulup “ablasyon tedavisi” uygulayarak teklemeyi ortadan kaldırabiliyoruz.
Kalp ritim bozukluğuna evde ne iyi gelir?
Kalp çarpıntısına; nane, kekik ve kedi otu gibi bitkiler dışında bazı çaylar da tiyi gelmektedir. Bu bağlamda çarpıntı yaşayan kişilere genellikle melisa ve lavanta çayları önerilmektedir. Melisa çayı, genellikle uyku problemi yaşayan kişiler için tavsiye edilen bir içecektir.

Kalp ritmi nasıl bozulur?​

Kalp çarpıntısı, kan basıncı yüksekliğinin, korku, endişe, stres durumlarının, aşırı kafein ya da alkol alımının sonucu olabildiği gibi kalp ritim bozukluğunun (aritmi) belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.

Ritim bozukluğu olan hastalar ne yemeli?​

Amerikan Kalp Sağlığı Derneği (AHA) AFib’e sahip kişilerin mümkün olduğunca doymuş yağlardan, kolesterol ve tuzdan kısıtlı beslenmesini tavsiye eder. Diyette meyve, sebze, kepekli tahıllar, az yağlı veya yağsız süt ürünleri, yağsız et (ağırlıklı beyaz et) ve kuruyemişlerin yer almasını önerir.
Kalp teklemesi nasıl belli olur?
Türüne ve kalbi etkileyiş biçimine bağlı olarak değişmekle birlikte kardiyak aritmilerde yaygın olarak görülen belirtiler arasında: Kalp çarpıntısı, Kalp atışının düzenli olmaması, Kalpte tekleme hissi veya kalbin duracakmış gibi hissedilmesi, Baş dönmesi, göz kararması veya bayılma, nefes darlığı yer alır.

Kalp ritim bozukluğu kendi kendine düzelir mi?​

Hastanın yaşı, ritim bozukluğunun tipi ve derecesine göre ilaç tedavisi verilir ya da ablasyon adı verilen çoğu hastada şifa ile neticelenen işlem yapılır. Ritim bozukluklarının bir kısmı,-özellikle süt çocukluğu döneminde ortaya çıkan ritim bozuklukları- zamanla düzelme eğilimi vardır.

Kalp ritim bozukluğu olan hastalar nasıl beslenmeli?​

Aritmi tedavi edilmezse ne olur?
Kalp ritim bozukluğu artık kontrol altında Kalbin normalden hızlı ya da yavaş çalışması olan ritim bozukluğu; tedavi edilmezse kişide panik atak, ölüm korkusu, depresyon gibi problemlerin yanı sıra ani ölümlere de yol açabiliyor.

Aritmi nasıl geçer?​

Bazı ritim bozuklukları ablasyon ile tedavi edildikten sonra ortadan kalkar ve bir daha tekrar etmez. Ancak bir kısmı ise radikal tedavilere cevap vermeyebilir. Bu tür aritmi problemlerinde yıllarca ya da ömür boyu ilaç tedavisi almak gerekebilir. Bazı aritmi vakaları ise kalp pilleri (pacemaker) ile tedavi edilir.

Kalp ritim bozukluğu olan kişiler nasıl beslenmeli?​

Aritmi ölümcül olabilir mi?
Aritmi ölümcül müdür? Bazı ritim bozukluklarının tedavi edilmesi bile gerekmezken bazıları hayatı tehdit eder. Özellikle koroner arter hastalığı, kalp yetersizliği gibi yapısal kalp hastalığı ile birlikte olan ritim bozuklukları yaşamsal risk taşıyabilir.

Ritim bozukluğuna hangi besinler iyi gelir?​

Kalp Dostu 15 Besin
 
Geri
Üst