AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Riskli gebelik ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Riskli gebelik ne demek?​

Riskli gebelik ya da yüksek riskli gebelik; gebelik öncesi ya da gebelikte ek bir hastalığı olan veya taramalarda düşük riski veya bebekte sakatlık riski çıkan gebeliklerdir. Bu risklerin sınıflaması şu şekildedir: Anne adayının mevcut riskleri. Önceki gebelikten gelen riskler.

Perinatoloji bölümü riskli gebeliklerin takip ve tedavilerini yapan bölümdür. Yüksek riskli gebeliği bulunan anne adayları, aynı zamanda kadın doğum uzmanı da olan perinatologa muayene olarak gebelik takiplerini yaptırmalıdır.

Hangi durumlarda gebelik risklidir?​

Gebeliğin başında risk oluşturan nedenler: 35 yaş üstü ya da 17 yaş altı gebelik, fazla kilolu ya da aşırı zayıf olmak, daha önceki gebeliklerin ölü doğum ve anomali ile sonlanması, daha önceki gebeliklerde erken doğum olması, gebelik zehirlenmesi, çok sayıda doğum ve sezaryen yapmış olmak, akraba evliliği gibi …
Hamilelikte hangi hastalıklar tehlikeli?
Gebelikte risk oluşturan ve sık görülen kronik hastalıklar…
Kaç yaşından sonra hamile kalmak tehlikelidir?
35 yaşından sonraki gebelikler ileri anne yaşı olarak tanımlanmıştır. Bu yaştan ve özellikle 40 yaştan sonraki gebelikler riskli gebelik olarak ele alınır ve daha özel ve yakın takip gerektirir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.

Hamilelikte ne gibi rahatsızlıklar olur?​

Hamilelikte en sık karşılaşılan sorunlar; sabah bulantısı ve kusmalar, artmış tükürük salınımı, sık idrara çıkma, idrar kaçırma, bel ve sırt ağrıları, baş ağrısı, karın ağrısı, mide yanması, kramplar, varis, ödem, şişkinlik ve kabızlıktır.

Gebelikte görülen hastalıklar nelerdir?​

Hamilelikte en sık görülen rahatsızlıklar
42 yaşında hamile kalınır mı?
Yaş faktörü kadınlarda gebe kalmayı etkileyen en önemli unsurdur. En doğurgan çağ 22-30 yaşları gösterirken özellikle 35 yaşından sonra bir azalma başlamakta, 40 yaşından sonra da hamilelik oldukça zorlaşmakta, 45 yaşından sonra ise teorik olarak mümkün olmamaktadır.
Gebelik döneminde görülen şikayetler nelerdir?
Gebelikte Sık Görülen Şikayetler
 
Geri
Üst