AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Riskin kabul seviyelerini gosteren kavram nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Riskin kabul seviyelerini gösteren kavram nedir?​

Kabul Edilebilir Risk Seviyesi: Risk Değerlendirme Yönetmeliği’nde yasal yükümlülüklere ve iş yerinin önleme politikasına uygun, kayıp veya yaralanma oluşturmayacak risk seviyesi olarak ifade edilmektedir.

Riskin türleri nelerdir?​

Risk türleri; stratejik riskler, finansal riskler, operasyonel riskler ve dış çevre riskleri olarak 4 ana başlıkta incelenmektedir.
Risk eşiği ne demek?
Risk eşiği, paydaşın belirli bir çıkarı olabilecek etki seviyesinin veya belirsizlik seviyesinin ölçülmesidir. Belirlenen risk eşiğinin altında olduğu sürece riski kabul edilecektir. Risk eşiğinin üstüne çıkılırsa, risk tolere edilmeyecektir.

Risk kavramı neyi ifade eder?​

Risk Tanımı: Zarar, kayıp, tehlike veya hasar olmasına yönelik belirsizlik içeren unsur, etken veya gidişattır.

Zarar verme potansiyeli olan durum nedir?​

ISO/IEC Guide 51:1990’da hazard “potansiyel zarar kaynağı olarak”, harm ise “Sağlık veya varlığa gelebilecek fiziksel yaralanma ve/veya ziyan” olarak tanımlamıştır. Fitzpatrick, M., Bonnefoy, X. 1999, göre ise zarar (harm), tehlikenin denetlenmemesi durumunda ortaya çıkan fiziksel, işlevsel ya da maddi hasar durumudur.
Risk kavramının temel unsurları nelerdir?
Risk, kaynak ve hedef.
Riskin Tanımı Genel anlamda risk; belirli bir zaman aralığında, hedeflenen bir sonuca ulaşamama, kayba ya da zarara uğrama olasılığıdır. Ekonomik anlamda ise “ekonomik etkinliklere bağlı olarak planlanan işletme faaliyetlerini tehdit eden ve kayıplara neden olabilen tehlikeler” şeklinde tanımlanmaktadır.
Risk: Amaçlara ulaşılması üzerinde etkisi olacak bir olayın meydana gelme ihtimali olup, etki ve olasılık cinsinden hesaplanmaktadır. Risk Yönetimi: Kurumun amaçlarını gerçekleştirmek üzere makul bir güvence sağlamak amacıyla potansi- yel olay ve durumları belirleme, değerlendirme, yö- netme ve kontrol etme sürecidir.
Zarar verme potansiyeli bulunan kaynak veya duruma ne denir?
Tehlikeyi: Hasar veya zarar verme potansiyeli olan herhangi bir kaynak, durum veya işlem durum olarak Riski de: İnsanların yaralanması, ölmesi veya sağlığının bozulmasına yol açabilecek olayın meydana gelmesi olasılığı ile şiddetinin bileşimi olarak tanımlamanın uygun olduğu görüşündeyiz.

Zarar verme potansiyeli olup zarar vermeyen olaylara ne ad verilir?​

Risk: Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuç meydana gelme ihtimalini, Tehlike: İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek, çalışanı veya işyerini etkileyebilecek zarar veya hasar verme potansiyelini, ifade eder.

Risk yönetim tekniklerini kaç tanedir ve nelerdir?​

Risk yönetim süreci birbirine bağımlı beş işlem basamağından oluşur. Bu basamaklar: Riskin tanımlanması, riskin değerlendirilmesi ve hesaplanması, alternatif risk düzeltme araçları arasından bir seçim yapılması, seçilen alternatiflerin uygulanması, değerlendirme ve kontrol süreçlerini kapsamaktadır (Daft, 1991: 185).
 
Geri
Üst