- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Risâle der âdâb ı tarikat nedir?
Risâle der Âdâb-ı Tarîkat Taşkent’te yazma nüshaları bulunan bu küçük Farsça eser, tarikat âdâbı ve makamları, mürid mürşid ilişkileri, dervişlik, Allah’ı tanımak ve ilâhî aşk gibi konular hakkındadır.AYÜ nerede?
eğitim öğretimi türkistan,kentav ve çimkent’teki 3 ayrı yerleşimde, 16 fakültede veren üniversite.Fakr Name nedir?
Fakr-nâme, Divân-ı Hikmet’in mukaddimesi mesabesindedir. Muhteva itibariyle; tarikat adabını, usulünü, erkânını, kâmil bir şeyhin, bir dervişin vasıflarını, merâtıb-ı erbaa’yı ‘dört kapı kırk makam’ı beyan eder.
AYÜ hangi üniversite?
Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi, Türkiye ve Kazakistan Cumhuriyetlerinin uluslararası, özerk statüye sahip, ortak devlet üniversitesidir.Risale der adabı tarikat kimin eseri?
Prof. Dr. Necdet Tosun tarafından hazırlanan ve Ahmet Yesevi’ye ait olan“Risâle der Âdâb-ı Tarikât” ve “Risâle der Makâmât-ı Erba’în” adlı iki Farsça risalesinin de kitabın arkasına eklenerek Yesevî’nin Fakr-nâmesi ve İki Farsça Risalesi başlığıyla yeniden baskısı yapıldı.Hoca Ahmet Yesevi Eserleri Nelerdir?
ESERLERİ
Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde eğitim-öğretim internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle verilmektedir. Ücretlidir. Yıllık öğrenim ücreti 7.000 TL’dir. Bu ücrete KDV dâhil değildir.
Ahmet Yesevi Üniversitesi özel/vakıf üniversitesi midir? Hayır. Üniversitemiz 29.04.1993 tarih ve 3904 sayılı kanun Türkiye ve Kazakistan Cumhuriyetlerinin uluslararası anlaşma ile kurdukları ortak devlet üniversitesidir.
Fakr-nâme ne anlatıyor?
Türkler arasında İslamiyet’in ve tasavvufun yaygınlaşmasına öncülük eden Ahmed Yesevî, Türkçe yazdığı Hikmetlerle İslamiyet’in Türkler arasında hızlı bir şekilde yayılmasını sağlamanın yanı sıra tasavvuftaki incelikleri, tarikât adabını, usulünü, erkânını Fakr-nâme adlı eserinde ele almıştır.
Fakr-nâme kimin eseri?
Ahmed YesevîFakrname / YazarıHoca Ahmet Yesevi Üniversitesi devlet mi?
Hoca Ahmet Yesevi’nin ünlü eseri nedir?Divan-ı Hikmet şiirleri, Türk tasavvuf edebiyatının çok önemli ve bilinen en eski örneklerini içeren kitaptır. Akaid, İslam’ın esaslarının yer aldığı temel eseridir. Fakr-Nâme öğrencileri tarafından yazılmış ve kendisine mal edilmiştir.
Hace Ahmet Kimdir?
Ahmed Yesevî bugün Kazakistan’ın Çimkent şehri yakınlarında yer alan Sayram kasabasında dünyaya gelmiş, dinî tasavvufî eğitimini tamamladıktan sonra, yine o bölgedeki Yesi (bugünkü adıyla Türkistan) şehrine yerleşmiş, uzun yıllar halkı maneviyat yolunda irşad ettikten sonra, burada vefat etmiş bir mutasavvıftır.Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi paralı mı?
2021 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan ve Tablo 4’te gönderme yapılan Özel Koşullar bölümünden alınmıştır. Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde eğitim-öğretim internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle verilmektedir. Ücretlidir. Yıllık öğrenim ücreti 7.000 TL’dir.Ahmet Yesevi Üniversitesi Yüksek Lisans ücreti ne kadar?
Başvuru yapmak için herhangi bir lisans programından mezun olmanız yeterli. Ales ve Yds şartı aranmıyor. Yesevi Üniversitesi yüksek lisans ücretleri 2017-2018 eğitim öğretim yılı için dönemlik 3000 TL. Eğer memursanız %20 indirim alabilirsiniz.