Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rijit su yalitim malzemeleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rijit su yalıtım malzemeleri nelerdir?​

Bu sistemde yalıtım geçirimsiz kagir harçlar kullanılarak yapılır. Bu harç; agrega, çimento, su ve geçirimsizliği sağlayan katkı maddesinden oluşur. Katı maddeleri, karışıma toz veya sıvı halde katılır.

Rijit poliüretan nedir?​

Rijit (Rigid) Poliüretan Poliol sistem ve polimerik izosiyanat (PMDI) karışımı, bir kabartıcı yardımıyla genleşerek sert bir köpük oluşturur. Oluşan köpük hücrelerinin -92 si kapalı olduğu ve rigid bir yapı verdikleri için bu köpüklere sert (rigid) köpükler denir.
Rijit yalıtım ne demek?
Rijit (sert) Poliüretan ısı izolasyon, panel dolgu, buz dolabı, soğuk hava depo imalatlarında sıklıkla kullanılan içerisinde milyonlarca hava hücreleri bulunan muazzam bir ısı yalıtım köpüğüdür. Dünya’da kısa adı “Pur” olarak bilinmektedir.
Zeminde su yalıtımı için ne kullanılır?
Polimer bitümlü örtü(polyester keçe taşıyıcılı), sürme esaslı su yalıtım malzemeleri, plastik/kauçuk esaslı sentetik örtüler su yalıtım malzemesi olarak kullanılabilir.

Zemin ısı yalıtımı nasıl yapılır?​

Zemin ısı yalıtımında parkenin altında ısı yalıtım şilteleri kullanılabilir. Bunun yanı sıra zeminde mevcut halde bulunan şapların altında da ısı yalıtım bariyeri oluşturulabilir. En iyi sonucu almak için zemindeki yalıtım duvar yalıtımı ile pekiştirilebilir.

Zemine oturan döşemelerde ısı yalıtımı nasıl yapılmalıdır?​

Döşeme üstüne ısı yalıtım levhaları lambalı (binili) kenarları birbirleri üstüne tam olarak oturtulmak amacıyla döşenir. Pürüzsüz XPS levhaların üstüne ayırıcı olarak polietilen bir tabaka serildikten sonra harç uygulanır. Harç tabakasının üstüne ahşap parke, PVC, halı vb. kaplamalar yapılarak ayrıntı tamamlanır.
Poliüretan döküm nedir?
Poliüretan Döküm Malzemesi Kabarma yapmayan bir üründür. Çok hızlı havuz kalıbı ve ürün alabileceğiniz Sağlam bir reçine. sıvı plastik olarakta adlandırılmaktadır.
Su yalıtımı nerelerde kullanılır?
Temeller ve zemine oturan döşemeler, balkonlar, teraslar, eğimli çatılar, banyo, lavabo, tuvalet gibi ıslak hacimler, içme suyu depoları, kullanım suyu depoları, suni gölet ve havuz gibi yapılar, istinat duvarları, kanaletler, otoparklar, otoyollar, raylı sistemle taşımacılık yapılan yollar, tüneller, arıtma tesisleri.
Grobeton üzerine yapılacak olan yalıtımı sonrasında temel beton uygulaması yapılmaktadır. Temel su yalıtımında en fazla kullanılan malzemeler ise genellikle bitün membranlar ile temelde membran uygulaması yapılmaktadır. Bununla beraber sentetik örtülerde (PVC, TPO, ECB gibi) çok fazla kullanılmaktadır.
Birçok ev sahibi, kışın soğuk etkisinden korunmak için evin bütün odalarında kalın camı tercih ediyor. Bu doğru bir yöntem değil çünkü kalın camlar aynı zamanda güneşin ısıtıcı ışınlarını da kesiyor. En iyi ısı yalıtımı için güneye bakan cephelerde ince cam, kuzeye bakan cephelerde ise kalın cam tercih edilmelidir.

Geri