- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Richard Feynman neyi buldu?
Richard Phillips Feynman, kuantum mekaniği alanında bir devrim yarattı ve Kuantum Elektrodinamiği (QED) teorisini formüle etti. 1965 yılında Nobel Fizik Ödülü’ne lâyık görülürken, 20. yüzyılın fütüristik bilim insanlarına da eşsiz bir bilimsel külliyat hediye etti.Richard Feynman neden önemlidir?
Richard Phillips Feynman (11 Mayıs 1918 – 15 Şubat 1988), kuantum mekaniğinin ayrılmaz formülasyonu, kuantum elektrodinamiği teorisi, aşırı soğutulmuş sıvı helyumun süper-akışkan fiziği ve partonu önerdiği parçacık fiziğindeki çalışmaları ile 1965’te, Julian Schwinger ve Sin-Itiro Tomonaga ile birlikte Nobel Fizik …Feynman ne zaman öldü?
15 Şubat 1988Richard Feynman/Ölüm tarihi
Feynman öğrenme tekniği nedir?
Feynman Tekniği, bir konu veya kavramı daha kalıcı ve etkili öğrenmek için ünlü fizikçi Richard Feynman tarafından ortaya atılmış bir öğrenme tekniğidir. Eğer bir şeyi tam olarak anlamak istiyorsan, basitçe açıklamaya çalış. Tekniğin temeli bir konuyu olabildiğince basite indirgemek ve açıklamaya çalışmaktır.Richard Feynman için kim milyoner olmak ister?
Doğru Cevap: Annesi Kim Milyoner Olmak İster’in son bölümünde sorulan Richard Feynman sorusunun cevabı “annesi” oldu. Dünyaca ünlü fizikçi ve bilim adamı Richard Feynman’ın annesi Lucille Philips, oğlu Richie’nin “dünyanın en zeki insanı” seçilmesi üzerine verdiği cevapla herkesi güldürmüştü.Richard Feynman ne zaman doğdu?
11 Mayıs 1918, New York, New York, ABDRichard Feynman/Doğum tarihi
Feynman tekniği nasıl uygulanır?
Feynman Tekniğine şimdi bir göz atalım:- Adım: Konuyu Belirleyin: Boş bir kağıt alın.
- Adım: Konuyu Bilmeyen Birine Anlatır gibi Anlatın: Kağıdın geri kalanına konuyu hiç bilmeyen birine anlatıyormuşçasına, mümkün olduğunca karmaşık ifadeler kullanmaktan kaçınarak öğrendiklerinizi yazın.
Feynman tekniği ingilizce nedir?
Nobel ödüllü fizikçi Richard Feynman’ın kullandığı bir yöntem olan bu teknik, yeni bir şey öğrenirken ya da hatırlamaya çalışırken kullandığı bir yöntemdir. Teknikte ki önemli nokta sadeliktir. Kafa karıştırıcı kelimeleri arındırarak önemli bilgilerin kalıcılığını sağlamaktır.Bizim Richie Dünyanın en zeki insanı Tanrı yardımcımız olsun diyen kim?