Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Riba e rehberlige nasil girilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Riba e rehberliğe nasıl girilir?​

e-Rehberlik Modülü’ne https://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel şifre ile giriş yapılır.

E rehberliğe nasıl girilir?​

E rehberliğe nasıl girilir?
1.4. e-REHBERLİK SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR? e-Rehberlik Sistemi’ne https://mebbis.meb.gov.tr adresindeki TC kimlik numaralarına tanımlı olan hesapla giriş yapılır. TC kimlik numarası dışındaki MEBBİS hesaplarından giriş yapıldığı takdirde sistem işlevsel olarak kullanılamamaktadır.

Yerel hedefi kim belirler?​

Yerel hedefi kim belirler?
Yerel hedefler Bakanlık tarafından yayınlanan Hedef Listesi’nden (Ek-2) belirlenir. Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonu, yerel hedefleri belirlerken ilin ihtiyaçlarını ve önceki eğitim-öğretim yılının verilerini dikkate alır.

Bireysel Psikolojik Danışma OBM nedir?​

OBM, öğrencilerde sigara, alkol, bağımlılık yapıcı madde ve riskli internet kullanımına yönelik ikincil önleme perspektifiyle geliştirilmiş Türkiye’nin ilk ve tek okul temelli müdahale programıdır.

E rehber nedir?​

E rehber nedir?
Hizmetlerinin eğitim kurumlarında bir prog- ram dahilinde sunulması, yürütülmesi ve raporlaştırılmasını ve bu hizmetlerin Ba- kanlık, taşra ve merkez teşkilatlarında gö- rev yapan personel tarafından yetki alanla- rına göre izlenmesini sağlayan, MEBBİS üzerinde hazırlanan modüldür.

Riba neyin kısaltması?​

Riba neyin kısaltması?
Anket sonuçları Öğrenci Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) Ortaokul-Öğretmen ve Ortaokul-Veli Formları’ nın sonuçları ile birlikte değerlendirilir. Anket sonuçları doğrultusunda öğrencilerin rehberlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla veli ve öğretmenlere yönelik çalışmalar da planlanabilir.
Mebbis e rehberlik modülü nedir?​

E Rehberlik ne işe yarar?​

E Rehberlik ne işe yarar?
E- rehberlik, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesinde internet teknolojilerinden yararlanarak hizmetlerin daha etkin ve daha hızlı ve daha çok kişiye ulaşmasını sağlayan destek hizmetidir.

Okullarda yürütülen rehberlik hizmetlerini kim denetler?​

Okullarda yürütülen rehberlik hizmetlerini kim denetler?
Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri il yürütme komisyonu, biri eylül ayında, diğeri haziran ayında olmak üzere yılda en az iki kez toplanır. (2) Bu komisyonun sekretarya hizmetleri il millî eğitim müdürlüğündeki özel eğitim ve rehberlik hizmetleri birimi tarafından yürütülür.

OBM programı nedir?​

Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı (OBM), sigara, alkol ve maddeden herhangi birini deneme/kullanma aşamasında olan veya riskli internet kullanımı bulunan 13 – 18 yaş grubundaki öğrenci kitlesine, ikincil önleme ve kısa müdahale amaçlı geliştirilmiş bir programdır.

E rehberlik hizmeti nedir?​

E rehberlik hizmeti nedir?

E rehberlik modülü OBM nedir?​

E rehberlik modülü OBM nedir?
Sistematik olarak sınıflandırılmış rehberlik hizmetlerinin eğitim kurumlarında bir program dahilinde sunulması, yürütülmesi ve raporlaştırılmasını; . Bu hizmetlerin Bakanlık taşra ve merkez teşkilatlarında görev yapan personel tarafından yetki alanlarına göre izlenmesini sağlayan, mebbis üzerinde hazırlanan modüldür.

Riba ne demek rehberlik?​

Psikolojik Danışma nedir kpss?​

Psikolojik Danışma nedir kpss?
Rehberlik, bireyin kendini anlaması, problem çözme gücü kazanması, gerçekçi kararlar alması, kapasitesini yükseltmesi ve kendini gerçekleştirmesi için verilen yardımlardır.

Psikolojik danışmanlık hizmeti nedir?​

Psikolojik danışmanlık hizmeti nedir?
Psikolojik danışma, bireyin kendini anlaması, farkındalık kazanması, problemlerini tanımlaması ve çözüm yolları üretmesi, kararlar alması, çevresiyle uyumlu ve sağlıklı iletişim halinde olması kendini geliştirmesi için uzman kişiler tarafından profesyonel bir yardım sürecidir.
Psikolojik danışma hizmeti kimlere verilir?​
Genellikle okul ortamında çocuk ve ergenlerin, eğitim, öğrenme ve gelişim durumlarıyla ilgilenen yardım mesleğidir. Bölüm mezunlarına Psikolojik Danışman veya Rehber Öğretmen unvanı verilir. Psikolojik danışmanların, hizmet verdiği kimseler hasta kimseler değildir. Bunlara danışan denir.

E rehberlik yöneltme yerleştirme nedir?​

E rehberlik yöneltme yerleştirme nedir?
Yöneltme ve İzleme: Öğrencinin kendine uygun olan eğitim kurumuna, alana, dala, staja, işe, mesleğe, okul içi ya da dışı sosyal ve kültürel etkinliklere yönelmesine yardım eden rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleridir.
 
E-rehberliğe giriş yapmak için MEBBİS'in resmi web sitesi olan https://mebbis.meb.gov.tr adresine kişisel şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir. TC kimlik numarası üzerinden tanımlı olan hesaplarla sisteme erişim sağlanmaktadır. Diğer MEBBİS hesaplarıyla giriş yapıldığında sistem işlevsel olarak kullanılamamaktadır.

Yerel hedefler, Bakanlık tarafından yayınlanan Hedef Listesi'nden belirlenmektedir. Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonu, ilin ihtiyaçlarını ve önceki eğitim-öğretim yılının verilerini dikkate alarak yerel hedefleri belirlemektedir.

Bireysel Psikolojik Danışma OBM, öğrencilerde sigara, alkol, bağımlılık yapıcı madde ve riskli internet kullanımına yönelik ikincil önleme perspektifiyle geliştirilmiş Türkiye'nin ilk ve tek okul temelli müdahale programıdır.

E-rehberlik, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin internet teknolojilerinden yararlanarak daha etkin, hızlı ve geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan bir destek hizmetidir. E-rehberlik modülü, hizmetlerin eğitim kurumlarında bir program dahilinde sunulmasını, yürütülmesini, raporlanmasını ve izlenmesini sağlayan bir modül olarak tanımlanmaktadır.

Riba kısaltması, Öğrenci Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) sonuçları ile ilişkilendirilir. Anket sonuçları doğrultusunda öğrencilerin rehberlik ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla çalışmalar planlanabilir.

Okullarda yürütülen rehberlik hizmetlerini denetleyen ise Rehberlik ve Psikolojik Danışma hizmetleri il yürütme komisyonudur. Bu komisyon, en az yılda iki kez olmak üzere Eylül ve Haziran aylarında toplanır.

OBM programı, sigara, alkol ve madde kullanımı ile riskli internet kullanımı olan 13-18 yaş grubundaki öğrencilere yönelik ikincil önleme ve kısa müdahale amaçlı bir programdır.

Psikolojik Danışma, bireyin kendini anlaması, farkındalık kazanması, problemlerini tanımlaması ve çözüm yolları üretmesi, kararlar alması, çevresiyle uyumlu ve sağlıklı iletişim kurması için verilen yardımları içeren bir süreçtir.

Psikolojik danışmanlık hizmeti, bireyin gelişimine destek olmak, problemlerine çözüm bulmak, farkındalık kazanmasını sağlamak ve sağlıklı iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik uzmanlar tarafından sunulan bir hizmettir.

Psikolojik danışma hizmetleri genellikle okul ortamında çocuk ve ergenlerin eğitim, öğrenme ve gelişim durumları ile ilgilenen meslek grubu olan Psikolojik Danışmanlar veya Rehber Öğretmenler tarafından verilir. Bu hizmeti alan bireylere "danışan" denir.

E-rehberlik yöneltme ve yerleştirme hizmetleri, öğrencilerin kendilerine uygun eğitim kurumlarına, alanlara, mesleklere, işlere yönlendirilmesine yardımcı olan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleridir. Bu hizmetler öğrencilerin alanlarında doğru kararlar almalarına ve gelişimlerine katkıda bulunur.
 
Geri
Üst